-Alma Media näkee näissä uusissa valtakunnallisissa online-markkinapaikoissa merkittävän kasvupotentiaalin. Objektvision ja Bovision ovat tunnettuja brändejä Ruotsissa ja niillä on vakiintunut asiakaskunta, Markkinapaikkojen johtaja Raimo Mäkilä sanoo.

Hankinta sopii erinomaisesti Alma Median Markkinapaikkojen laajentumisstrategiaan. Myyjäyhtiö Capitex Kalmar puolestaan pitää myytyjen markkinapaikkojen siirtymistä mediatalolle erinomaisena ratkaisuna toiminnan jatkuvan kehittämisen kannalta. Capitex Kalmar jatkaa palveluiden ylläpitoa ja teknistä kehittämistä.

Toimitilojen ja asuntojen luokiteltujen markkinoiden koko Ruotsissa oli noin 150 milj. euroa vuonna 2005. Asuntokaupan internetpalveluiden hintataso alittaa nykyisellään sekä Suomen että Norjan hintatason.

Bovisionilla on noin 130 000 eri kävijää viikossa ja Objektvisionilla noin 8 000. Asiakkaita eli kiinteistönvälittäjiä Bovisionilla on 1 200 ja ObjektVisionilla 2 900.

Ostettujen markkinapaikkojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2005 oli 1,7 milj. euroa.