Vuosina 1997-1998 hän toimi uutispäällikkönä Taloussanomissa. Tourunen on syntyjään savolainen. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta 1996.

Tourunen aloittaa työt Savon Sanomissa syyskuun alussa. Savon Sanomien vastaavan päätoimittajan ja toimitusjohtajan tehtävät Tourunen ottaa vastaan ensi vuoden alussa. Savon Sanomien nykyinen päätoimittaja Tapani Lepola jatkaa lehden palveluksessa päätoimittajan vakanssilla lokakuuhun 2007, jolloin hän jää eläkkeelle. Savon Sanomat Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Erkki Summanen jatkaa Savon Mediat -konsernin toimitusjohtajana, jonka lisäksi hän ottaa ensi syksynä vastaan Keskisuomalainen Oyj:n painoyhtiöiden toimitusjohtajan tehtävät.

Savon Sanomat Oy on Keskisuomalainen Oyj:n tytäryhtiö. Lehti ilmestyy Kuopiossa seitsemänä päivänä viikossa ja sen levikki on noin 65.000.