Ensi vuonna 120-vuotta täyttävä STT on yli sadan hengen toimittajatalo, joka tuottaa ammattimaista ja laadukasta sisältöä, vaikka jatkuvasti asiakkaat eli tiedotusvälineet napisevatkin milloin mistäkin puutteesta tai uutisoinnin laiminlyönnistä. STT:n toimittajat osaavat työnsä, eivätkä sorru helpolla yhteiskunnallisten virtauksien vietäväksi tai haksahda uutisoinnissaan epäammattimaisuuteen. Surullisen kuuluisa doping-skandaalikin osoittautui lopulta paikkansa pitäneeksi uutiseksi. Harmi vaan, että usea STT-läinen joutui maksamaan siitäkin maineensa ja työpaikkansa menetyksellä, syyttä suotta.

Uusi sähköinen, Internet-pohjainen mediamaailma koettelee STT:täkin. Yleisradio sanoi hiljakkoin irti uutishankintasopimuksensa STT:n kanssa siirtyäkseen omaan uutistuotantoon. YLE kertoo saavansa itse suoraan riittävästi aineistoa, jota se voi jalostaa uutistoimintaan ja edelleen levittää sisäisesti toimitusten välillä. Myös toimittajia sillä on riittävästi, ja jopa liikaakin tähän tarpeeseen. STT ajautui yt-neuvotteluihin menetettyään ison asiakkaan.

Yleisradion johtaja Seppo Härkönen osoittaa jälleen kerran pelimiehen taitojaan, kun hän nappaa Jääskeläisen vetämään YLEn uutistoimistoa. Kukapa tämän työn paremmin osaisi kuin toisen uutistoimiston johtaja. Tiukkana johtajana tunnettu Jääskeläinen hallitsee myös nurkkien putsaamisen, mikä lienee hänen yksi avainrooleistaan luutuneessa Yleisradiossa. Jääskeläinen on lisäksi Sanoma-talon kasvatti. Tämä kokemus on hyödyksi uudessa tehtävässä Hesarin pahimman uutiskilpailijan leirissä.

Seuraava kysymys kuuluukin: Kuinka kauan HS haluaa ostaa STT:n palveluja? Sanoman mediat, kuten YLE, kykenevät suvereenisti tuottamaan oman uutisaineistonsa ja jakamaan sitä eri välineisiin, myös uusiin kanaviin. Sanomalla on jo vuosia ollut oma uutistoimistonsa Startel, joka tekee kattavaa talousuutista. Jääskeläisen lähtö osoittaa, että yhteistyön rakoilun merkkejä on ilmassa.

STT on tärkeä talo ennen muuta maakuntalehdille ja monille muille pienemmille välineille, paikallislehdille ja radioasemille. Ruotsissa TT eli Tidningarnas Telegrambyrå on myös joutunut vuosien saatossa supistamaan toimiaan ja muotoutunut maakunnallisten välineiden pääasiallisesksi uutistuottajaksi. Tämä rooli ei ole mitenkään väheksyttävä myöskään STT:lle. Itse asiassa on hyväksi Suomen mediamaailmalle, kun isojen talojen, toivottavasti myös HS:n, ote STT:stä kirpoaa. Se on eduksi moniarvoiselle ja luotettavalle informaationvälitykselle. Suomi ei elä enää yhden totuuden varassa. STT:tä tarvitaan nyt entistäkin enemmän.