.

“Yksi käynnissä olevan MM-lopputurnauksen trendejä on selkeästi se, että fanit pukeutuvat kannustamiensa maiden paitoihin,” adidas AG:n pääjohtaja Herbert Hainer kertoo.

Markkinatutkimuksen mukaan adidas johti vuoden 2006 ensimmäisellä neljänneksellä Euroopan jalkapallomarkkinoita 37 %:n, Yhdysvaltain jalkapallomarkkinoita 46 %:n ja Saksan jalkapallomarkkinoita 51 %:n markkinaosuudella.

Yrityksen kumppaneihin kuuluvat maajoukkueista muiden muassa Saksa, Argentiina, Ranska, Espanja, Suomi, Tanska, hallitseva Euroopan mestari Kreikka, Japani ja Etelä-Afrikka, seurajoukkueista FC Bayern München, Real Madrid, AC Milan, HJK ja kaudesta 2006/2007 alkaen myös Chelsea FC ja Liverpool FC. Yksittäiset pelaajataiturit, kuten Michael Ballack, David Beckham, Raúl, Juan Román Riquelme, Steven Gerrard, Zinédine Zidane, Mika Väyrynen ja Alexei Eremenko Jr. pelaavat adidaksen jalkapallovarusteissa.

adidaksen perustaja, Adi Dassler, oli antaumuksellinen urheilumies, joka aloitti urheilukenkien valmistuksen 1920-luvulla. Hänen unelmanaan oli kehittää kengät täyttämään jokaisen urheilulajin ominaisvaatimukset.

adidas Groupin pääkonttori sijaitsee perustajansa kotikaupungissa Saksan Herzogenaurachissa ja konserni työllistää kansainvälisesti noin 25.000 työntekijää. Yrityksen vuotuinen myynti oli vuonna 2005 noin 9.5 miljardia euroa.