Lääketutkimus on tärkeä osa lääkkeiden kehitystyötä ihmisten
elämänlaadun parantamisessa. Uusi internetpohjainen palvelu
Lääketutkimus.fi antaa tietoa lääketutkimuksesta sekä kokoaa yhteen tutkivat lääkärit ja lääketutkimuspotilaat. Palvelun kautta
voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi Suomessa tehtäviin lääketutkimuksiin.

Lääketutkimus.fi kokoaa tutkijat ja lääkkeitä tarvitsevat kuluttajat
yhteen. Kuluttaja löytää palvelusta tietoa lääketutkimuksista ja hän voi halutessaan rekisteröityä vapaaehtoiseksi tutkimuspotilaaksi. Palvelussa voi myös lukea lääketutkimuksissa käyneiden kokemuksia sekä kysyä lääketutkimuksista asiantuntijalääkäriltä.

Coronaria Median tekemän kuluttajakyselyn mukaan jopa 67 prosenttia terveysportaaleissa kyselyyn vastanneista kuluttajista olisi kiinnostuneita osallistumaan lääketutkimuksiin ja lähes 80 prosenttia koki ilmoittautumisen Internetin kautta positiivisena. Internet nähtiin myös luontevana välineenä lääketutkimuksia koskevan tiedon etsimiseen.