Viestintätoimistojen myynti kasvoi viime vuonna 12 prosenttia edellisvuodesta. Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL:ään kuuluvien viestintätoimistojen yhteenlaskettu myyntikate oli noin 23 miljoonaa euroa. Kun mukaan lasketaan mainostoimistojen viestintäosastojen ja liittoon kuulumattomien toimistojen myyntikatteet, on alan kokonaismyynti arviolta noin 35-40 miljoonaa euroa, kertoo MTL Viestintätoimistot -johtoryhmän puheenjohtaja Kaija Langenskiöld.

Suomen viisi suurinta viestintätoimistoa ovat Hill & Knowlton Oy, Kreab Oy, Soprano Oyj Communications, Viestintätoimisto Pohjoisranta Oy sekä RNO Finland. Suurimmat kasvajat viime vuonna olivat Infor Consulting (71 %), Competentence Communications Oy (41,5 %), Communica Oy (27,5 %), Promice Communication Oy (26 %) sekä Netprofile Finland Oy (26 %).

Toimistojen myynti on Kaija Langenskiöldin mukaan melko yhteneväinen yleisen taloudellisen suhdanteen kanssa. Vuosituhannen alun notkahduksen jälkeen toimistoissa on nyt ilahduttavasti kädet täynnä työtä.