Huovinen myönsi toukokuun lopussa uusia lupia, jotka ovat voimassa 2011 loppuun saakka. Suurin hämmästys koettiin, kun valtioneuvosto ei hyväksynyt ruotsalaiseen Bonnier-konserniin kuuluvan Sävelradion toimilupahakemusta. Sävelradio on noussut valtakunnallisesti suosituksi kanavaksi. Se soittaa vanhahtavaa iskelmää ja llähettää musiikin lomassa alueellisia mainoksia. Itse asiassa autoradiossa Sävelradio on kohtalainen vaihtoehto rentoutuksen hetkellä radioykkösen tai Classic-kanavan ohessa.

Ministerin perustelut kilpailun lisäämisellä ovat puolusteltavissa. Nyt Sanoma-konserniin kuuluva Swelcom saa kaksi lähes valtakunnallista lupaa, mikä on myönteistä. Samalla Huovinen haluaa hidastaa Bonnierin toimintaa Suomessa, jossa sillä on jo ennestään valtakunnallinen Radio Nova. Kilpailu on aina terveellistä kaikkialla.

Radiotoimiluvista nousee paljon meteliä, vaikka niiden merkitys mainosmarkkinoilla on murto-osan luokkaa verrattuna lehdistöön tai televisioon. Internet on jo ohittanut radiomainonnan määrän.
Radioilla on kuitenkin paljon kuulijoita. Niinpä radiot ovat enemmänkin tunnepohjainen asia kansalaisille ja poliittisen tiedotuksen väline päättäjille. Liiketoiminnan harjoittajille radio ei ole varsinaisesti bisnes, tai ainakaan hyvä bisnes.

Ministeri ja valtioneuvosto nousevat radioluvissa suurempaan rooliin kuin niille itse asiassa kuuluisi demokratiassa. Syynä on pula taajuuksista, joita ei riitä millään kaikille halukkaille. Ministerit ovat alkaneet tehdä radioluvilla omaa politiikkaansa. Lobbaaminen ja sulle-mulle-periaatteen mukaiset sopimukset ovat liian keskeisessä roolissa. Olisikin parempi, että valtioneuvosto ei ottaisi kantaa radio-ohjelmien sisältöön tai omistukseen, vaan jakaisi taajuudet puhtaasti teknisin perustein hakujärjestyksessä. Kyllä kilpailu pitää lopulta huolen, että vain parhaat kanavat säilyvät, koska kuulijat lopulta päättävät, mitä he kuuntelevat. Ministerien on turha pistää sormiaan ohjelmapolitiikkaan. He eivät pysty päättämään, mikä musiikki tai sketsi on kansalaisille hyväksi.

Onneksi pelleily radioluvilla päättyy kohta joka tapauksessa. Pelastaja on mikäpäs muukaan kuin internet. Jo nyt on kuultavissa useita nettiradioita eri aiheista, myös suomalaisia, esimerkkinä paikalliset raviradiot netin kautta. Kun langaton laajakaista yleistyy nykyistä vauhtia, pian nettiradiot soivat jopa autoissa. Siinä ei tarvita yhdenkään ministerin siunausta, sen kuin vaan alat lähettää ja kuuntelemaan, jos muutoin tekijänoikeusasiat ovat kunnossa.