YLE ja Pihtiputaan kunta aloittivat keväällä yhteisen hankkeen
digisiirtymän edistämiseksi. Kunnan kiinteistöjä digitalisoidaan jo tänä vuonna. Yhteistyön tavoitteena on mm. varmistaa, että Pihtipudas kuntalaisineen on valmiina digi-tv-aikaan hyvissä ajoin ennen analogisten lähetysten päättymistä 31.8.2007.

Pihtiputaan kunnanhallitus päätti 12.6. digitalisoida terveyskeskuksen ja vanhainkoti Sopukan kunnan määrärahoilla jo tänä vuonna. Kunnanhallitus piti tarpeellisena ja viihtymisen kannalta perusteltuna, että laitoshoidossa olevat kuntalaiset voivat seurata digi-tv–lähetyksiä.

YLE seuraa Pihtiputaalle valitun digiperheen kokemuksia pitkin vuotta. Erityisesti vanhempien kuntalaisten avuksi valittiin neljä nuorta lukiolaista, jotka YLE kouluttaa juhannusviikolla digikummeiksi. Digikummit ovat kunnan luottohenkilöitä, joita voi kutsua kotikäynnille, jos digi-laitteiden käytössä kaipaa opastusta.

Pihtiputaan lukion rehtori Pentti Räisänen pitää kummiutta
tärkeänä, siksi digikummius sisällytetään ko. lukiolaisten
opintosuunnitelmaan. Digikummiudesta kertyy opintoviikkoja, ja hyvin suoritetun projektin jälkeen kummiudesta saa diplomin.

Uusi Pihtiputaan mummo valitaan 21.6. YLE luovuttaa mummolle digiboksin ja seuraa mummon digi-tv-kokemuksia tiiviisti.

Pihtiputaan digitalisoitumista seurataan syksyyn 2007 asti. Pihtipudas nousee YLEn ohjelmistoon seuraavan kerran heinäkuussa Keihäskarnevaalien aikoihin. Elokuussa on vuorossa kaksituntinen koko Suomelle suunnattu YLE Radio Suomen kontaktiohjelma ”Kysykää digi-tv:stä”, studiossa myös pihtiputaalaisia päättäjiä.

Syyskuussa Ykköskatsomo vierailee Pihtiputaan mummon luona. Lokakuussa seurannassa on mukana Akuutti ja marraskuussa
Suomi Extra. Aamu-tv:ssä on lisäksi syyskuusta lähtien kerran kuukaudessa videoterveisiä Pihtiputaalta putaalaisten itsensä tuottamina.