Veikkaus siirtyy yhden kumppanin mainostoimistomalliin. Kumppaniksi on valittu TBWA/PHS–ryhmä. Kumppanuus kattaa monipuolisesti kaikki markkinoinnin osa-alueet. Tarvittaessa markkinointiviestinnän palveluja voidaan ostaa myös muilta toimijoilta. Veikkauksen toisena mainostoimistokumppanina on toiminut Evia.

”Veikkauksen tavoitteena on kehittää toimintaansa vastuullisesti viihteen ja vapaa-ajan markkinalla. Tämä edellyttää kokonaisvaltaisempaa, kustannustehokkaampaa ja innovatiivisempaa brändin ja markkinointiviestinnän hallintaa. Katsoimmekin, että yhden kumppanin malli sopii Veikkauksen nykyiseen strategiseen tilanteeseen parhaiten”, kertoo Veikkauksessa brändista ja markkinointiviestinnästä vastaava Jukka-Pekka Vuori.

”TBWA/PHS-ryhmä on tehnyt Veikkauksen kanssa jo pitkään yhteistyötä. Mainostoimisto PHS on vastannut Veikkauksen yritysbrändin markkinoinnista ja urheilupelien mainonnasta vuodesta 2001. PHS-ryhmään kuuluva Tango on tehnyt Veikkauksen uuden visuaalisen identiteetin ja Tequila on ollut osallisena asiakkuustöissä. TBWA/PHS olikin näistä syistä johtuen luonteva valinta”, Vuori jatkaa.

Veikkaus teki useita eri skenaarioita siitä millainen mainostoimistomalli palvelisi yhtiön liiketoiminta- ja bränditavoitteita tehokkaimmin. Valittua kumppanimallia arvioidaan säännöllisesti ja sitä tarkistetaan tarvittaessa.

Ensimmäiset konkreettiset esimerkit uudesta kumppanuusyhteistyöstä saadaan kesän lopulla. Muun muassa Loton markkinointiviestintä konseptoidaan Veikkauksen uuden brändistrategian mukaiseksi.