Perinteisten riimusauvojen ja kunniakirjojen tämänvuotiset saajat ovat Pirkka-lehden uudistaja, päätoimittaja Riitta Korhonen (Vuoden toimittaja), A- klinikkasäätiön tiedotuspäällikkö Teuvo Peltoniemi (Vuoden tiedottaja), Technopoliksen toimitusjohtaja Pertti Huuskonen (Vuoden toimitusjohtaja), hallituksen puheenjohtaja Pirjo von Hertzen (Elämäntyöpalkinto) sekä Metsäteollisuus ry:n viestintäasiamies Ahti Fagerblom. (Vuoden nuori viestijä).

Procom-päivä on viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisten vuosittainen tapahtuma. Se järjestettiin jo 32. kerran. Seminaaripäivän teemoja olivat rvottaminen, Fanitus, Myytit, Verkostot. Puhujina on persoonallisuuksia kuten pappi ja kirjailija Jaakko Heinimäki, Nokian johtaja Martin Sandelin, A-P Pietilä ja Jone Nikula. Esillä on myös norjalaisen vesimerkin VOSSin bränditarina.

Palkintojen perustelut

1. Vuoden toimittaja

Päätoimittaja Riitta Korhonen on uudistanut yli 70-vuotiaan Pirkka-lehden raikkaaksi, moderniksi ja selkeäksi julkaisuksi, joka on paitsi Keskon äänenkannattaja myös paljon enemmän. Korhonen onnistuu tasapainottelemaan journalismin ja markkinoinnin välillä uskottavasti ja kiinnostavasti. Pirkka on vahva brändi ja 1,4 miljoonan levikillään Suomen suurin aikakauslehti.

2. Vuoden tiedottaja

A-klinikkasäätiön tiedotuspäällikkö, päätoimittaja Teuvo Peltoniemi on pitkäaikainen ja näkyvä vaikuttaja, aktiivinen eettisen keskustelun aloittaja ja ylläpitäjä. Peltoniemi on tuottelias kirjoittaja ja kouluttaja, jonka vakaumuksena on päihdeongelmien vähentyminen Suomessa. Luova ja monipuolinen Peltoniemi puhuu rohkeasti vaikeistakin asioista edustaen tiedottajan ammattia puhtaimmillaan.

3. Vuoden toimitusjohtaja

Technopolis Oyj:n toimitusjohtaja Pertti Huuskonen on nostanut maineenhallinnan mukaan liiketoimintastrategiaan. Huuskonen on itsekin luonteva viestijä. Hän ymmärtää eri medioiden
tarpeet ja osaa ottaa toiminnassaan huomioon eri sidosryhmät. Technopoliksen menestys on rakentunut hyvään yhteistyöhön paitsi yritysten myös julkisen sektorin kanssa. Pörssiyhtiöiden
sarjassa keskisuuri Technopolis Oyj sijoittui kokoonsa nähden loistavasti Arvopaperi-lehden ja viestintätoimisto Pohjoisrannan mainetutkimuksessa 2001 2005.

4. Vuoden viestintäteko

Presidenttiehdokas Sauli Niinistön vaalikampanja sai aikaan sen, että vuoden 2005 alkuasetelmasta liikuttiin nopeasti aivan uuteen tilanteeseen. Äänestyksen viimeisellä kierroksella kansalaiset
joutuivat heräämään ja pohtimaan politiikkaa syvällisesti sekä selkeyttämään omia arvostuksiaan. Taitavasti toteutetun kampanjan ansiosta presidentin vaalista tuli todellinen vaali.

5. Vuoden nuori viestijä

Metsäteollisuus ry:n viestintäasiamies Ahti Fagerblom tarttui muutama vuosi sitten kovaan haasteeseen. Hän halusi parantaa metsäteollisuuden kuvaa, jotta nuoret tuntisivat alan ja haluaisivat
Sivu 2/2 tulla alalle töihin. Fagerblom junaili rock-konsertteja, radio-ohjelmaspotteja ja työskenteli opiskelijajärjestöjen kanssa. Tulokset ovat näkyneet alalle pyrkivien opiskelijoiden määrän ja
laadun kasvuna. Koko alan imago on selvästi raikastunut.

6. Elämäntyö

B2B- ja designtoimisto Incogniton perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Pirjo von Hertzen on tehnyt pitkän ja ansiokkaan päivätyön suomalaisen yhteisö- ja markkinointiviestinnän parissa.
Vuonna 1972 venäjäntaitoinen ekonomi meni rakennuskonserni Finn-Stroi Oy:n palvelukseen tiedotussihteeriksi. Kolmen vuoden kuluttua hän oli edennyt tiedotuspäälliköksi ja johtoryhmän
jäseneksi. Vuonna 1986 von Hertzen kutsuttiin Finn-Stroista viestintäpäälliköksi Suomen Paperitehtaiden yhdistys Finnpapiin hoitamaan kansainvälistä viestintää. Vuosina 1988 90 von Hertzen työskenteli BSB Finnad Oy:n (nyk. Red Cell Finland) johtoryhmän
jäsenenä ja viestintätoimisto Finnad Communications in toimitusjohtajana. Vuosina 1990-2005 von Hertzen vastasi toimitusjohtajana Incognito Oy:stä. Vuodesta 2005 operatiivinen
liiketoimintavastuu vaihtui Incogniton hallituksen puheenjohtajuuteen. Laajasti alalla verkostoitunut von Hertzen on kysytty luennoitsija ja arvostettu brändin rakentamisen asiantuntija. Tänä vuonna Talentumin Economica-sarjassa on ilmestynyt von Hertzenin kirja Brändi yritysmarkkinoinnissa. Pirjo von Hertzen on antanut osan kiireisestä ajastaan myös järjestötyölle. Hän oli Suomen Tiedottajien Liiton (nyk. ProCom) johtokunnan jäsen 1984-85. Myöhemmin hän on tukenut ProComin toimintaa monin tavoin.

Raati

Vuoden 2005 ProCom-viestintäpalkinnoista päätti arvovaltainen raati Valitsijaraadin muodostivat Helsingin yliopiston dosentti, viestinnän professori Elisa Juholin, Metsäliitto-yhtymän yhteiskuntasuhdejohtaja, lehdistöneuvos Pekka Kivelä, Viestintäviraston viestintäjohtaja Anna Lauttamus-Kauppila, Bisnes.fi-lehden toimituspäällikkö Mari Paalosalo, sekä ProComin puheenjohtaja, Veikkauksen brändijohtaja Jukka-Pekka Vuori ja ProComin toiminnanjohtaja Elina Melgin.