-Sara on aikuisen naisen fyysinen ja psyykkinen vauhdittaja. Se on visuaalisesti vahva ja viihdyttävä kokonaisuus, joka kannustaa naista olemaan terveellä tavalla itsekäs. Sara todistaa, että 40 + on upea ikä ja elämänvaihe. Monta velvollisuutta on jo hoidettu, monta mahdollisuutta on käyttämättä, sanoo päätoimittaja Kristiina Dragon ja uskoo, että lehtiuutuus ottaa paikkansa.

-Saraa ei tehdä tädeille eikä tytöille, vaan naisille, jotka ovat oppineet sanomaan: Minä. Ei. Ja miksipä ei! Naisille, joilla on elinvoimaa, ostovoimaa – ja lopultakin omaa aikaa.

-Aikuisissa naisissa on muutosvoimaa ja halua oman identiteetin ilmentämiseen. Aikuisten naisten määrä median kuluttajina on huomattava. Suomessa on 40-60 -vuotiaita naisia 780 000, ja heistä 80 prosenttia on työelämässä, kustantaja Anne Koski kertoo.

-Sara täydentää hyvin Sanoma Magazines Finlandin menestyvää naistenlehtipalettia. Muodin, kauneuden ja sisustuksen ohella lehden rungon muodostavat keho ja mieli, monimuotoinen kulttuuri sekä ajan ilmiöt, Dragon täsmentää.

Anne Koski korostaa, että Saran lanseeraus on yhtiölle merkittävä hanke, johon panostetaan runsaat kaksi miljoonaa euroa.

Nimekkääseen toimitukseen kuuluvat päätoimittaja Kristiina Dragonin lisäksi muun muassa AD Marjut Jouhki, muodista vastaava Iina Dillemuth, joka viimeksi on työskennellyt Me Naisissa. Kauneudesta ja hyvinvoinnista vastaa Gloriassa työskennellyt Kristiina Raitala. Lisää rekrytointeja tehdään kesän aikana.

Monipuolisena journalistina tunnettu hum. kand. Kristiina Dragon, 49, palkittiin viime keväänä SanomaWSOY Awardilla edellisestä hyvin menestyneestä konseptistaan, Meidän Perhe -lehdestä. Aiemmin hän on työskennellyt pitkään Glorian toimituspäällikkönä ja Glorian operatiivisena päätoimittajana. Viimeksi hän toimi Kodin Kuvalehden projektipäällikkönä ja tuottajana.

Saran ensimmäinen numero ilmestyy 25.10. ja sen painosmäärä on 110 000. Lukijamäärätavoitteena on saavuttaa 30 prosentin peitto pääkohderyhmässä.