YLE käynnistää myös digitaalisen YLE Extran, joka on live-tapahtumien, suorien lähetysten, populaarikulttuurin ja urheilutapahtumien TV-kanava. Se lähestyy aiheitaan monimediaisesti ja interaktiivisesti ja tekee yhteistyötä YleX:n, YLE Radio Extremin ja laajakaistapalveluiden kanssa.

Uudet palvelut

YLEn radio- ja tv-kanavien ohjelmisto muodostaa rungon, johon internet-, laajakaista- ja mobiiliverkkopalvelut perustuvat. Jatkossa osa radio- ja tv-kanavista tulee olemaan sellaisenaan saatavilla myös uusilla jakelutavoilla. Osa uusista palveluista rakennetaan vain uusien palvelualustojen tarpeisiin, jolloin ne eivät ole sellaisinaan käytettävissä perinteisenä radio- tai tv-jakeluna.

Lisää haku- ja tilauspalveluita

Tulevaisuudessa YLE tarjoaa langallisissa ja langattomissa laajakaistaverkoissa erilaisia haku- ja tilauspalveluita. Syksyllä 2006 avataan YLE Elävä arkisto, joka käsittää alkuvaiheessaan noin 150 tuntia vanhoja filmejä ja tv-ohjelmia sekä 550 tuntia radio-ohjelmia viimeisen sadan vuoden ajalta. Vastaava ruotsinkielinen palvelu käynnistyy samaan aikaan. Vuoden 2007 aikana uudistetaan YLE.fi käyttöliittymä ja käynnistetään audio- ja videosisältöjen tilauspalvelu sekä YLEn tallennemyynti.

Laajakaistapalveluita kehitetään lähivuosina erityisesti lapsille, nuorille sekä nuorille aikuisille. Ruotsinkielisiä internet- ja laajakaistapalveluita kehitetään osana yhtiön kokonaisuutta oman svenska.yle.fi -portaalin kautta.

Kokeiluna toiminut digitaalinen radiopalvelu YleQ lakkautetaan viimeistään 31.12.2006.

Pääosin uutis- ja ajankohtaisohjelmien digi-tv -kanava YLE24 lopetetaan 31.5.2007. Kanavalta vapautuva kapasiteetti digitaalisen television julkisen palvelun kanavanipussa käytetään uuden YLE Extra -kanavan lähettämiseen.

YLE keskittyy vastedes palvelemaan ulkomailla olevia suomalaisia satelliitti-, mobiili- ja internetjakelun avulla. Tämän vuoksi yhtiö lopettaa Porin keski- ja lyhytaaltolähetykset vuonna 2007. Keskiaaltolähetyksiä jatketaan kuitenkin edelleen Helsingin Santahaminan lähettimillä Itämeren alueella.