Liikenne- ja viestintäministeriön digi-tv-kiertue alkaa Helsingistä 2. kesäkuuta. Neuvontaa digi-tv-asioissa annetaan kymmenellä paikkakunnalla. Kiertueen pysähdyspaikkoja ovat Helsinki, Rovaniemi, Oulu, Kuopio, Joensuu, Jyväskylä, Turku, Töysä, Vaasa ja Tampere.

Digi-tv-bussissa voi tutustua digisovittimiin ja digitaalisiin televisioihin sekä kysyä asiantuntijoilta digi-tv-asioista.

Tapahtumissa jaetaan tietoa televisiouudistuksesta, annetaan opastusta laitehankinnoissa ja muistutetaan digi-tv-siirtymäpäivästä 31.8.2007. Asiantuntijoina ovat liikenne- ja viestintäministeriön, Viestintäviraston, tv-yhtiöiden sekä Digitan ja paikallisten kaapelitelevisioyhtiöiden edustajat.

Kiertueella pyritään kohtaamaan mahdollisimman monia ihmisiä, jotka eivät vielä ole hankkineet digisovitinta. Tärkeänä kohderyhmänä on vanhusväestö, jolle digi-tv ja sen vaikutus televisionkatseluun on usein vaikea asia.

Kaksiviikkoinen kiertue on osa liikenne- ja viestintäministeriön johtamaa digi-tv-tiedotuskampanjaa.