Talentumin toimitusjohtaja Harri Roschier kertoo Talentumin tutkineen jo pitkään Talentumille sopivia aikakauslehtikonsepteja, joista Focus on noussut ykkössijalle.

Focus on vuonna 1993 Saksassa syntynyt uutis- ja ajankohtaislehti, joka on saavuttanut jalansijaa Saksassa ja lisenssoituna Brasiliassa ja Portugalissa. Talentum käyttää Focus-nimeä yhteistyössä saksalaisen Hubert Burda Median kanssa.

Focuksen suunnittelutiimiä vetävä Kim Weckström arvioi, että Suomessa on noin miljoona ihmistä, jotka kaipaavat faktapohjaisesti aiheitaan lähestyvää ja innostavasti kirjoitettua hyvin visualisoitua lehteä.

“Meillä, kuten muualla Euroopassa on selvästi syntymässä trendi kohti asiallista ja paneutuvaa journalistiikka”, Weckström uskoo.

Focus-projektin suunnittelutiimi on työskennellyt vuoden alusta. Muiden avainhenkiöiden nimet julkistetaan mahdollisen kustantamispäätöksen jälkeen. Suomessa Focus tavoittelisi 70 000 kappaleen levikkiä.

Focuksen kanssa samoilla kohdemarkkinoilla toimii lähinnä Yhtyneiden omistama Suomen Kuvalehti.