Nina von Rüdigerin piirtämä kilpailun tunnuskuva
Nina von Rüdigerin piirtämä kilpailun tunnuskuva

Hokuto on japania ja tarkoittaa Ison karhun -tähdistöä, johon Otavan tähtikuviokin kuuluu. HOKUTO MANGAN avulla Kustannusosakeyhtiö Otava etsii uusia lahjakkaita piirtäjiä ja kertojia ja omaperäistä, taidokasta kotimaista mangaa. Kilpailuun osallistumisaika on 1.6.2006 – 15.11.2006.

Kilpailun ensimmäinen palkinto on 2 000 euroa, toinen 1 500 ja kolmas 1 000 euroa. Voittajat julkistetaan Henki ja elämä -kirjallisuusfestivaaleilla 10. helmikuuta 2007 Tampereella. Otava julkaisee kilpailun voittaneet ja lunastetut työt HOKUTO MANGA -sarjakuva-antologiassa.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Anime-lehden toimituspäällikkö Kyuu Eturautti, sarjakuvataiteilija Nina von Rüdiger, kustannustoimittaja Tiina Eskola, tuotepäällikkö Katriina Kauppila ja vastaava graafikko Tiina Palokoski.