Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL on valinnut uuden toimitusjohtajan heinäkuun alusta alkaen. FK Markus Leikola, 46, on toiminut journalistina v. 1984–1996 mm. Talouselämässä ja Ylen televisiopuolella. Hän on työskennellyt myös Taideteollisen korkeakoulun AV-journalismin kurssinjohtajana v. 1993–1994. Vuodesta 1996 Markus Leikola on toiminut yrittäjänä: ensin mediatuotannon parissa A4 Media Oy:n puitteissa ja vuodesta 2003 lähtien Delicate Services Oy:n konsulttina.

”Markus Leikola on kielitaitoinen, useita vuosia ulkomailla asunut monipuolisesti media-alaa tunteva henkilö. Hänellä on vankka kokemus myös tuotekehitysprosessista, tuotteistuksesta ja brändin rakentamisesta. Markus ymmärtää markkinoinnin asiantuntijapalveluiden tärkeyden yrityksille ihan omasta kokemuksestaankin”, toteaa Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL:n hallituksen puheenjohtaja J-P. Rautamaa, joka on Publicis Helsingin toimitusjohtaja.

”Olen toiminut koko työurani kuvalla ja sanalla vaikuttamisen parissa, joten hyppy uuteen tehtävään ei ole loikka eikä sivuaskel, vaan enemmänkin koen pääseväni tanssimaan uusien tähtien kanssa”, kommentoi Markus Leikola. ”Suomessa on puhuttu pitkään siitä, että kaikkea muuta meillä kyllä osataan, paitsi myydä ja markkinoida. Ei se nyt ihan niinkään ole, tuskin me muuten olisimme maailman kilpailukykyisin kansatalous. Voimme olla ylpeitä siitä, kuinka suomalaisella markkinoinnin osaamisella on rakennettu hyvinvointia, yhteiskuntaa ja kulttuuria. Alan asiantuntijaorganisaatiot eivät silti voi jäädä lepäämään laakereilleen, ja on hienoa saada olla näköalapaikalla mukana rakentamassa tätä osaamista vielä vahvemmaksi.”

”Loistavaa, että työtä tulee jatkamaan henkilö, joka on sekä ahkera että viisas”, kommentoi MTL:ssä 10 vuotta toiminut toimitusjohtaja Sinikka Virkkunen, joka pitää pitkän loman ennen siirtymistään eläkkeelle.

Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL on valtakunnallinen markkinoinnin asiantuntijayritysten keskusjärjestö, jonka tavoitteena on edistää markkinointialan asiantuntijapalveluiden, kuten markkinointiviestinnän ja viestinnän asemaa suomalaisessa liike-elämässä ja yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Keskusjärjestössä toimivat itsenäiset, keskenään tasavertaiset toimialaryhmät ja jäsenyritysten muodostamat toimialayhdistykset. Tällä hetkellä jäsenyrityksiä ovat mainostoimistot, mediatoimistot, viestintätoimistot sekä muita markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijapalveluita tarjoavat yritykset.

MTL:ssä on 72 jäsenyritystä, jotka työllistävät noin 1700 markkinointiviestinnän alan asiantuntijaa. Yritysten liikevaihto oli v. 2005 yli 600 miljoonaa euroa ja myyntikate eli liikevaihto vähennettynä töihin liittyvien ostojen määrällä oli vuonna 2005 noin 170 miljoonaa euroa.