Mediakaista aloittaa lähetystoimintansa Internetissä 1.6.2006
televisioimalla lasten ja nuorten lentopallotapahtuman POWER CUPin. Tapahtuman ohjelmatarjonnasta osa on suoria lähetyksiä
kentiltä ja niiden ympäristöstä, osa nauhoitettuja, tapahtumaa
taustoittavia ohjelmia.

POWER CUP –tapahtumaan odotetaan noin 900 joukkuetta eri maista, pääasiassa Suomesta. Pelit pelataan 300 kentällä. POWER CUPjärjestetään tänä vuonna Loimaalla 8. – 11.6.2006.

Televisio siirtyy Internetiin

-On selvää, että televisio-ohjelmien välitys tapahtuu jatkossa Internetin kautta, Mediakaista Oy:n toimitusjohtaja Reijo Bäckman sanoo. Yhtä varmaa on, että ohjelmia myös katsellaan tietokoneessa olevilla selainohjelmilla nykyisten televisiovastaanottimien rinnalla tai sijasta.

-Kehityksen eturintamassa ovat Yhdysvallat ja Kiina. Suomessa
kehitysvauhti riippuu ennen kaikkea valtiovallan toimenpiteistä. Halukkuus tähän kehitystyöhön ei ole paras mahdollinen johtuen varmaan suurista panostuksista digitaaliseen langattomaan lähetysverkkoon, Bäckman arvelee.

“Internet-tv lyö digitelevision”

Internet-televisio ratkaisee luontevalla tavalla sen
vuorovaikutteisuuden, mitä digitelevision yhteydessä on mainostettu, mutta jäänee toteutumatta. Samoin laajakaistayhteyksien kapasiteetin kasvaessa Internet-televisio tulee lyömään myös kuvan laadultaan digitelevision.

Mediakaistan toiminnasta vastaa marraskuussa 2005 perustettu Mediakaista Oy, jonka taustalla on Mansoft tietotekniikka Oy ja joukko yksityishenkilöitä. Mediakaistan tavoitteena on perustaa Suomeen franchising-periaatteella toimivien paikallisten ohjelmatuottajien verkosto.