Internet-pohjaisesta televisiosta eli IPTV:stä tulee digitaalisten televisiolähetysten uusi jakelutie. Toiminta on vasta käynnistysvaiheessa, mutta tekniikka tarjoaa parempia palveluita erityisesti katsojille, jotka eivät ole kaapeliverkon piirissä.
Liikenne- ja viestintäministeriön selvityksessä arvioidaan, että viiden vuoden kuluttua noin kymmenen prosenttia suomalaisista kotitalouksista voisi käyttää IPTV:tä.

IPTV voi tarjota monipuolisempia televisiosisältöjä ja interaktiivisempia palveluita kuin muut tekniikat. Sen uskotaan kiinnostavan erityisesti niitä talouksia, joilla ei ole mahdollisuus saada kaapelitelevisioyhteyttä. Esimerkiksi tilausvideot ja teräväpiirtotelevisio sopivat Internet-verkossa välitettäviksi, koska ne tarvitsevat paljon välityskapasiteettia.

IPTV on luonnostaan kaksisuuntainen, joten se tarjoaa hyvät mahdollisuudet vuorovaikutteisille palveluille.

IPTV tarkoittaa televisiolähetysten vastaanottamista laajakaistaverkon kautta ja katselua tavallisella televisiovastaanottimella. Tekniikka mahdollistaa ohjelmistojen katsomisen myös eri päätelaitteilla kuten kännykällä tai kannettavalla tietokoneella.

Teknisesti IPTV:n leviämistä hidastaa laajakaistaverkon riittämätön kapasiteetti. Nykyisin tarpeeksi välityskykyinen laajakaistaverkko on lähinnä samoilla alueilla joilla kaapelitelevisiokin on saatavilla. Myös standardien puute ja tekijänoikeuskysymykset voivat hidastaa IPTV-tekniikan yleistymistä.

Tutkimuksen mukaan IPTV:n leviämistä edistävät erityisesti pakettitarjoukset, jotka yhdistävät laajakaistayhteyden, Internet-pohjaisen puhelinpalvelun ja IPTV:n. Tällaiset ns. Triple play -tarjoukset yleistyvät parhaillaan maailmanlaajuisesti. Niiden markkinoinnin uskotaan lisääntyvän myös Suomessa.