Toimittajia kidnapataan, kidutetaan ja murhataan, Freedom Forumin puheenjohtaja Charles Overby kertoo Editor&Publisher-lehdelle.

Toisessa maailmansodassa surmattiin yhteensä 69 toimittajaa. Vietnamin Kaakkois-Aasian konflikeissa 1960- ja 1970-luvuilla tapettiin 63 toimittajaa.

Eri puolilla maailmaa surmattujen toimittajien muistotilaisuus pidetään Yhdysvalloissa Arlingtonissa 3. toukokuuta, jolloin Newseumissa luetaan kaikkien tapettujen 1665 toimittajien nimet, jotka on tiedossa vuosilta 1812-2005.

Lukijoiden joukossa on arvostettujen mediatalojen edustajia, mm. Helen Thomas of Hearst News Service; Rob Doherty of Reuters; Lee Ivory of the Washington Association of Black Journalists; Hafez Al-Mirazi of Al Jazeera; Frank Smyth of the Committee to Protect Journalists; and David Cook of The Christian Science Monitor.