“Päätös oli äärimmäisen vaikea, sillä Champions League on kuulunut Nelosen ohjelmistoon seitsemän kauden ajan syksystä 1999 lähtien”, kertoo Nelosen urheiluohjelmien päällikkö Jorma Paakkari.

”Champions League on ollut erittäin tärkeä osa Nelosen ohjelmakarttaa ja kanavan imagon luomista. Nykyisin televisiossa on kuitenkin tarjolla kansainvälistä jalkapalloa huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin, ja näin ollen katsojien mielenkiinto yksittäisiä otteluita kohtaan on vähentynyt. Champions Leaguen katsojaluvut ovat vuosien saatossa pikkuhiljaa pudonneet 300 000 katsojan tasosta nykyiseen hiukan alle 200 000 katsojan tasoon, joka on valitettavasti liian vähän kaupallisessa mielessä kyseisellä ohjelmapaikalla”, Paakkari jatkaa.

“UEFA Champions League on edelleen maailman hienoin sarjamuotoinen urheilutapahtuma, joka jatkaa voittokulkuaan maailmalla. Nyt on vain hyväksyttävä faktat, että Nelosella Champions Leaguen aika on tällä kertaa ohi ja katseet on suunnattava kohti uusia seikkailuja. Toivomme ja uskomme, että Champions League löytää hyvän kodin suomalaisilta televisiokanavilta jatkossakin, ja jatkaahan Nelonen urheilu-uutisoinnissaan edelleen kansainvälisen jalkapallon seuraamista”, Paakkari toteaa.

Nelosen toistaiseksi viimeinen Champions League -ottelu on Pariisista keskiviikkona 17.5. lähetettävä kauden finaali FC Barcelona – Arsenal FC.