Liiton lähes 500 jäsenlehdelle suunnattu kilpailu koski ajanjaksoa 1.12.2004–30.11.2005.

Kilpailuun tulleista 107 ehdotuksesta tuomaristo valitsi loppusuoralle neljä ehdokasta kuhunkin sarjaan.

Sarjojen voittajille luovutettiin 5000 euron palkinnot Aikakauslehtigaalassa.

Vuoden 2005 Pääkirjoituksen tekijä on Urheilulehden päätoimittaja Jukka Rönkä.

Palkinnon perusteluissa tuomaristo toteaa, että päätoimittaja Rönkä altistaa itsensä. Hän on ytimekäs, selkeä ja konkreettinen.
Oikea sanaseppo. Vaikka lehti on pienen sisäpiirin, alan harrastajien lehti, se on yllättänyt monta kertaa alaa seuraamattoman raikkailla ja terävillä kannanotoillaan. Päätoimittaja tekee rehellisiä tunnustuksia, jotka vievät jalat alta. Pelotonta kirjoittelua.

Joonas Brandt vuoden kuvaaja

Vuoden 2005 Aikakauslehtikuvaaja on valokuvaaja Joonas Brandt Apu-lehdestä.

Tuomariston mukaan Brandt kuvaa vaikeita aiheita, joihin kuvat tuovat hyväntuulisuutta ja helpottavat lukijan tarttumista juttuihin.
Äärimmäisen henkilökohtaisilla kuvilla ei mässäillä. Kuvat koskettavat ja tuovat vaikeat ja monimutkaiset asiat lähelle arkea ja ihmisten normaalia olemista. Kuvat vievät suoraan juttujen ytimeen ja luovat tunnelman. Tekstiä ei aina välttämättä tarvita.

Terho Puustinen vuoden toimittaja

Vuoden 2005 Kirjoittava toimittaja on Talouselämän toimittaja Terho Puustinen.

Tuomaristo arvioi Puustisen kirjoittajana monipuoliseksi ja lahjakkaaksi. “Puustinen kirjoittaa monimutkaisistakin
talousaiheista kiinnostavasti ja kansantajuisesti tuoden esille erilaisia näkökulmia. Ei sorru vain toistamaan haastateltavien
käsittämättömiä lauseita vaan suomentaa ne lukijoille. Hän ottaa myös kantaa ja saa lukijat viihtymään tekstinsä kanssa. Tekstejä lukee herpaantumatta ja mikä tärkeintä – ne saavat myös ajattelemaan. Ammattimies.”

Vuoden 2005 Toimitustiimi on Arkkitehti-lehden tiimi, johon kuuluvat Harri Hautajärvi, Jonas Malmberg, Leenamaija Laine,
Katri-Liisa Pulkkinen ja Janne Vesterinen.

Tuomaristo toteaa tiimin työskentelystä: “Tiimin työ edellyttää tinkimätöntä ammattitaitoa koska lehden kohderyhmä on vaativa
ja asettaa myös lehden sisällölle ja toteutukselle korkeat vaatimukset. Lehti on saavuttanut kansainvälistä huomiota ammattikunnassa ja on palkittu kansainvälisesti ja kotimaassa upeasta toteutuksestaan. Lehteen uppoutuu, vaikka ei kuulu kohderyhmään.”

Aikakauslehtikilpailun tuomaristossa olivat toimitusjohtaja Taru From, Marketing Clinic LAB Oy; toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski, Mainostajien Liitto; päätoimittaja Riitta Korhonen, Pirkka, Kynämies Oy; päätoimittaja Antti Marttinen, Taloustaito, Verotieto Oy; professori Göte Nyman, Helsingin yliopiston Psykologian laitos; kustannusjohtaja Jarmo Rosenberg, Talentum Media Oy ja päätoimittaja Matti Saari, Apu, A-lehdet Oy. Tuomariston puheenjohtajana oli toimitusjohtaja Matti Ahtomies, Aikakauslehtien Liitto.