Vuoden Aikakauslehtimainoksen valitsi asiantuntijatuomaristo 12 858 aikaksulehtimainoksesta, jotka oli välitetty Aikakausmedia Oy:n kautta vuonna 2005. Tuomaristoon kuuluivat puheenjohtajan Hannu Konttinen, Konttisen toimisto; copywriter Kari Eilola, Bob Helsinki; asiakkuusjohtaja Olli Freese, Dynamo Advertising; AD Kimmo Korhonen, King; AD Leena Periaho, Skandaali.
Valinnassaan tuomaristo painotti erityisesti mainoksen kykyä hyödyntää aikakauslehden parhaita ominaisuuksia.

Vuoden 2005 Aikakauslehtimainos on ”UPCIDER – Voishan sitä mököttääkin”
Mainostaja: Hartwall Oy
Mainostoimisto: King
Mediatoimisto: PMI Oy.

Tuomaristo perusteli Upcider-ilmoitussarjan valintaa Vuoden Aikakauslehtimainokseksi:
”Upciderin kuvakertomuksiin jäi koukkuun. Niissä toteutuu kaikki, mitä hyvältä aikakauslehtimainonnalta on lupa odottaa. Upciderin mainokset tarjoavat elämää suurempaa ironiaa, jota alkaa avata kuin sanaristikoita. Valokuvaaja on hionut tarinat viimeiseen pilkkuun asti. Jos tuote uskaltaa nauraa itselleen, sen täytyy olla hyvää ja sitä on pakko maistaa. Ei tosikoille.”

Vuoden Aikakauslehtimainostajan valitsi Aikakauslehtien Liiton Mediamyyntiryhmä. Vuoden Aikakauslehtimainostaja -tittelin perusteet päätetään vuosittain. Palkituksi voi tulla suurin aikakauslehtimainostaja tai suurin aikakauslehtimainonnan kasvattaja, intermediatasolla eniten panoksia aikakauslehtiin siirtänyt, innovatiivisin aikakauslehtimainostaja tai räväkkä tulokas.

Vuoden 2005 Aikakauslehtimainostaja on L´Oréal. Tuomaristo päätti palkita tällä kertaa suurimman aikakauslehtimainostajan. Yritys on panostanut vahvasti aikakauslehtiin jo vuosia. Intermediatasolla yhtiö kasvatti aikakauslehtien osuutta vuonna 2005 yli 13 prosenttia ja aikakauslehtien osuus mainoskakusta on yli 40 prosenttia.

Kansikuvakilpailun ”Haluatko tämän lehden kanteen?” voittaja on yrittäjä Milla Pennala Kalajoelta. Tuomariston mielestä lähettämillään ideoillaan ja yritteliäisyydellään Milla Pennala osoitti, että hänestä voi kasvaa tulevaisuudessa todellinen kansikuvahenkilö. Pennalan esittämät erilaiset lööpit naisyrittäjyyden kannustamisesta ja mahdollisuuksista pääkaupunkiseudun ulkopuolella, osoittavat, että lukijalle aikakauslehden sisällön merkitys on erittäin tärkeä.