RSO on ensimmäinen suomalainen orkesteri, jonka konsertit tulevat kuultaviksi internetissä. Internet-välityksestä solmittiin 1.3.2006 alkaen sopimus sekä YLEn ja Teoston että YLEn ja Suomen Muusikkojen Liiton välillä.

RSO:n internet-sivuille avataan 4.5. sivusto, jonka kautta on mahdollista kuunnella konserttien suoria lähetyksiä eri puolilla maailmaa. Kuultavissa ovat kaikki samaan aikaan YLE Radio 1:ssä suorana lähetettävät RSO:n konsertit, jotka tavoittavat vastaisuudessa myös kansainvälisen yleisön. Väliaikaohjelmat on kuultavissa edelleen vain radion kautta, sen sijaan Jälkikoirat-ohjelma on kuultavissa myös internetissä. Sivuilla on mahdollista ladata myös konsertin käsiohjelma suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Arkistot aukeavat netissä YLEn syntymäpäivänä 9.9.

Syyskuussa palvelu laajenee arkistomateriaaliin, kun YLEn Elävä arkisto -sivut avautuvat 9. syyskuuta. Arkistomateriaali kattaa sekä uusia että vanhoja RSO:n konserttitallenteita. Soivaan arkistoon tulee kuultavaksi ylikapellimestari Sakari Oramon sekä aiempien ylikapellimestereiden Paavo Berglundin, Okko Kamun, Leif Segerstamin ja Jukka-Pekka Sarasteen johtamia esityksiä. Lisäksi arkistossa voi kuunnella näytteitä orkesterin kiertueilta eri puolilla maailmaa.

Nettiarkiston keskeinen osa on laaja, vuosittain osin vaihtuva valikoima Yleisradion tilausteoksia ja RSO:n muita kantaesityksiä. Kuultavissa on merkittäviä suomalaisia sävellyksiä, jotka eivät levytysten puuttuessa ole olleet yleisön kuultavissa vuosiin tai vuosikymmeniin. Arkistoon tulee muun muassa Uljas Pulkkisen, Paavo Heinisen, Juha T. Koskisen, Pehr Henrik Nordgrenin, Usko Meriläisen, Eero Hämeenniemen, Seppo Pohjolan ja Harri Vuoren teoksia. Esitykset ovat RSO:n konserttiäänityksiä tai orkesterin tekemiä studionauhoja.