Ihmedieettien tai ehdottomuuden sijaan yhtiö vakuuttaa sivuston opastavan tehokkaasti tasapainoiseen ruokavalioon ja terveisiin elämäntapoihin, ja lupaa “pysyvää laihtumista”.

www.kiloklubi.fi on kehitetty suomalaisille käyttäjille. Sen
toimintaperiaatteita ovat kehitelleet maamme tunnetut painonhallinnan asiantuntijat: ravitsemustutkija Patrik Borg, mm. Torinon olympiajoukkueen lääkärinä toiminut Tommi Vasankari, liikuntatieteen tohtori Raija Laukkanen, kokki ja ruoka-alan ammattilainen Maija Silvennoinen sekä liikunnanopettaja, hyvinvointikonsultti Eija Holmala.

–Kiloklubi kertoo, minkälaiset valinnat ruokavaliossa ja liikkumisessa edistävät painon pudotusta ja pysyvää
painonhallintaa. Kun ihminen oppii hallitsemaan syömisensä kokonaisuutta, hän voi ajan mittaan unohtaa kalorien laskemisen, palvelun tuottaja, aiemmin mm. Vauva-lehden sivustosta vastannut Anu Mäkelä toteaa.

Uuden palvelun tarjoama laihdutusohjelma perustuu käyttäjän antamiin taustatietoihin ja niiden päivittämiseen sekä siihen, että Kiloklubi oppii ohjelman käytön myötä tuntemaan yksittäisen laihduttajan. Klubilaisen oma ohjelma mukautuu uuteen painoon tai elämäntyylin muutoksiin. Laihduttamisen pitkäjänteisyys vaatii sen, että jäseneksi liitytään ainakin kolmeksi kuukaudeksi.

Kiloklubilainen saa halutessaan itselleen sopivia ruokalistoja, joissa on päivittäiset ateriat ja välipalat. Vaihtoehtoisesti hän voi syöttää palveluun nauttimansa ateriat ja nähdä yhdellä silmäyksellä, onko oma ruokavalio riittävän monipuolinen ja onko siinä sopivasti energiaa.

Palautteen saa helppotajuisilla, liikennevalojen kaltaisilla
värisymboleilla. Kävijä saa myös luotettavaa opastusta tarvittaviin
muutoksiin.

Palvelussa on yli 2 000 ruokaohjetta ravintoarvoineen. Reseptien sekä muiden ruokatietojen määrää lisätään jatkuvasti. Kiloklubilainen voi myös muokata ruokatietokantaa mieleisekseen määrittelemällä suosikkejaan ja tallentamalla omia ruokaohjeitaan.

Kiloklubin muu sisältö – mm. artikkelit, uutiset ja keskustelupalstat – on laadittu tukemaan painonhallintaa, motivoimaan ja viihdyttämään. Palvelun journalistinen sisältö käsittelee paitsi laihduttamista, ravintoa ja liikuntaa myös yleistä hyvää oloa, muotia ja kauneutta.

Kiloklubin asiantuntijatiimin jäsenet kirjoittavat artikkeleita erikoisalueestaan ja osallistuvat nettikeskusteluihin. Keskusteluissa klubilainen saa suoran kontaktin myös muihin
laihduttajiin.

Kiloklubi on Sanoma Magazines Finlandin ensimmäinen itsenäinen internet- palvelu.

–Olemme hyödyntäneet muun muassa lehdistämme tuttua vankkaa sisältö- ja kohderyhmäosaamista, Internet Manager Hans Valldén kertoo.