Mainostajien Liiton Vuoden Mainostaja -tunnustus on myönnetty Saarioinen Oy:lle. “Hallitus halusi päätöksellään korostaa brändinhallinnan merkitystä. Saarioinen on onnistunut hyvin keskittymällä brändin vahvuuksiiin”, perustelee Mainostajien
Liiton toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski.

Saarioinen on vaikuttanut jo yli viisikymmentä vuotta Suomen elintarvikealalla. Yritys on ollut aktiivinen mainostaja, jonka pitkäjänteinen työ on nostanut sen brändin yhdeksi alan tunnetuimmista. Yrityksen viimeisin mainoskampanja ”Äitien
tekemää ruokaa” uudisti brändin erottuvaksi perinteisistä arvoista luopumatta. Kampanja ylitti sille asetetut tavoitteet kaikilla osa-alueilla. Mainonnan huomioarvo oli ennätyksellistä, myynti ja markkinaosuus kasvoivat ja laadukas mainonta nousi puheenaiheeksi.

Kampanjalla oli suuri merkitys Saarioisen omien työntekijöiden yritysylpeyden rakentajana, ja sisäinen markkinointi olikin oleellinen osa toimenpiteitä. Saarioinen edisti myös koko alan arvostusta antamalla valmisruoille hyväksytymmän merkityksen äitien valmistamana.

Elintarvikemainonta on ollut viranomaisten tarkkailussa Suomessakin liikalihavuuskeskustelun virittämänä. Saarioisen mainonta rakentaa mielikuvaa positiivisesta elintarvikkeiden markkinoinnista.

Vuoden Mainostajan valinnassa Mainostajien Liiton hallitus kiinnittää huomiota siihen, että yrityksen mainonta on sopusoinnussa vallitsevien lainsäädännöllisten ja itsesääntelynormien kanssa. Saarioisen mainonta täyttää
myös nämä kriteerit.

Vuoden Mainostaja -tunnus myönnettiin 21. kerran. Aikaisemmin tunnuksen ovat saaneet Oy Wärtsilä Ab Arabia, Huhtamäki Oy, Oy Silja Line Ab, Oy Gustav Paulig Ab, Oy Stockmann Ab, Oy Canon Ab, Kesko Oy/Musta Pörssi, Oy Karl Fazer Ab, Rautakirja Oy, Oy Hartwall Ab/Lapin Kulta, Telecom Finland Oy, Finnair Oy, Oy
Arla Finland Ab, Kalevala Koru Oy, Vaasan & Vaasan Oy, Kekkilä Oyj, Valio Oy, Noiro/Lumene, Suomen Posti Oyj ja Veikkaus Oy.