Internet-pohjaisten viestintäratkaisujen suunnitteluun erikoistunut
ohjelmistoyhtiö Koodiviidakko Oy tuo markkinoille sähköpostikirjeiden laatimiseen ja välittämiseen tarkoitetun palvelun, joka toimii ASP-pohjaisesti. Postiviidakko-niminen ratkaisu soveltuu yrityksille ja yhteisöille omatoimisesti käytettäväksi, jolloin käyttäjän valmiudeksi riittää tietokoneen peruskäytön osaaminen.

Postiviidakko on suunniteltu yritysten ja organisaatioiden sähköiseen viestintään. Järjestelmä mahdollistaa personoitujen ja
räätälöityjen viestien lähetyksen kymmenille tuhansille vastaanottajille. Viestintätoimistot voivat Postiviidakon avulla tuotteistaa omaa palveluaan ilman teknistä osaamista tai laajoja alkuinvestointeja.

”Olemme halunneet tuoda tiedottajien ja markkinointiammattilaisten käyttöön lopultakin sellaisen työkalun, jolla kuka tahansa voi lähettää ammattimaisen ja toimivan asiakas- tai uutiskirjeen. Me olemme tehneet tämän tuotteen asiakkaiden todellisen tarpeen mukaan. Yksikään postiviidakon asiakas ei tarvitse tuekseen tietokoneammattilaista”, sanoo Koodiviidakko Oy:n toimitusjohtaja Samuli Tursas.

Postiviidakon avulla viesteihin saa näyttävyyttä ja ammattimaisen
otteen. Viestin ulkoasu suunnitellaan viestipohjien avulla. Pohjassa määritellään käytettävät grafiikat, tehokeinot ja värimaailma. Järjestelmään voi asentaa useita pohjia, joiden avulla eri kohderyhmille lähetettävät viestit saavat oman tunnistettavan leimansa.

Sähköpostikirjeen tilauslomake voidaan sijoittaa yrityksen
verkkosivuille. Sivuston kautta myös tilaajat pääsevät muuttamaantietojaan, peruuttamaan tilauksen kokonaan tai tietyksi ajaksi. Näin vastaanottajarekisteri pysyy aina ajan tasalla, eikä sen päivittäminen vaadi käsityötä.

Viestien luominen ja lähetys tapahtuu vain kolmessa työvaiheessa. Viesti kirjoitetaan Wordia muistuttavalla tekstieditorilla. Mukaan voi liittää kuvia ja ennalta määrättyjä graafisia tehokeinoja voi käyttää vapaasti.

Viestille voi kirjoittaa myös erikseen ingressin ja tavallisen
tekstimuotoisen version mobiilikäyttäjille. Ennen viestin lähetystä voi testilähetysten avulla varmistua siitä, että viesti näkyy oikein ja näyttää hyvältä kaikilla sähköpostiohjelmilla.

Postiviidakko soveltuu viestintätoimistoille, tiedottajille, mainostoimistoille, yrityksille ja organisaatioille sekä
tapahtumanjärjestäjille. Selkeitä käyttötarkoituksia ovat mm. asiakaskirjeet, uutiskirjeet, newsletterit, tuotetiedotteet ja SMS-markkinointi.