Pääjohtaja Bengt Braun uskoo, että Suomeen mahtuu uusia lehtiä. Hän viittaa kokemuksiin Norjassa, jossa Bonnier on tuonut kahden vuoden aikana markkinoille viisi menestynyttä aikakauslehteä. Uusista lehdistä Spis Bedre keskittyy ruokaan, Bo Bedre asumiseen, Illustretel Vetenskab tieteeseen ja Digital Foto valokuvaamiseen.

Norjalainen monialayhtiö Orkla on ilmoittanut myyvänsä Media-yhtiönsä ja se tutkii Braunin mukaan parhaillaan saamiaan ostotarjouksia. Braun uskoo, että halukkaita ostajia on paljon, joukossa myös pääomasijoittajia. Myös Bonnier on kiinnostunut joistain osista.

Bonnier osti viime keväänä Alma Median broadcasting-liiketoiminnot yhdessä ruotsalaisen Proventuksen kanssa 460 miljoonalla eurolla. Kaupan myötä ne kasvattivat omistustaan ruotsalaisessa TV4:ssä.

MTV:n liikevaihto ennallaan

Helsingin Sanomien mukaan ensi viikolla julkistettavat tiedot kertovat, että MTV Median liikevaihto säilyi viime vuonna ennallaan 195 miljoonassa eurossa. Tulos ennen veroja oli 16 miljoonaa euroa, edellisvuonna se oli 11 miljoonaa euroa. Mainonnan myynti kasvoi 1,3 prosenttia, mikä on hieman vähemmän kuin alalla keskimäärin.

Braunin mukaan MTV Median lähtökohdat ovat yhtä kaikki paljon paremmat kuin vuosi sitten. Yhtiöstä vähennettiin viime syksynä 46 työntekijää ja sen tuotantotekniikka ulkoistettiin.

Ruotsalaisen Bonnierin suvun omistaman viestintäkonsernin 2,1 miljardin euron liikevaihdosta jo yli puolet tulee Ruotsin ulkopuolelta yli 20 maasta.