Kotivinkin lukijamäärä on nyt 517.000, jossa edelliseen mittaukseen on kasvua 2.8 %. Kotivinkki on kodinlehtien suurin kasvaja ja kappalemäärässä mitaten myös koko naisten yleislehtisegmentin suurin kasvaja.

“Olemme määrätietoisesti kehittäneet Kotivinkki-lehteä ja -brändiä yhä ajankohtaisemmaksi. Onkin ilahduttavaa huomata, että olemme onnistuneet vakuuttamaan yhä useampia lukijoita”, kertoo Forma Publishing Group Oy:n toimitusjohtaja Krister Söderlund.

Naisten yleislehtiryhmän suurin prosentuaalinen kasvaja tuoreessa KMT-tutkimuksessa on Trendi, joka kasvatti lukijamääräänsä 10.000:lla. Trendin lukijamäärä on nyt 215.000, kasvua edelliseen mittaukseen 4.9 %. Vaikka asumisen, rakentamisen ja puutarhanhoidon lehtien lukijamäärien kasvu on muiden osalta taittunut, Talo&Koti on segmentin ylivoimaisesti kovin kasvaja niin kappalemäärällä mitattuna kuin prosentuaalisestikin. Se kasvatti lukijamääräänsä 15.000:lla. Talo&Koti -lehdellä on nyt 207.000 lukijaa, kasvua edelliseen mittaukseen 7.8 %.

“Tuoreiden lukujen taustalla on tarkkaan kohdennetun sisällön lisäksi strategiamme mukainen tehokas, luova ja analyyttinen markkinointi, jolla olemme luoneet aikakauslehdistämme entistä vahvempia brandejä. Olemme myös onnistuneet kehittämään lehtiperheitämme”, analysoi Söderlund ja jatkaa: “Kotivinkki on tihentänyt ilmestymisensä kuukaudesta kolmen viikon jaksoihin ja Trendin rinnalle perustettu, nuorille miehille suunnattu Veli-lehti aloittaa ilmestymisensä maaliskuun lopussa”.

Forma Publishing Group Oy julkaisee Kotivinkin, Trendin ja Talo&Koti-lehden lisäksi Mökille!- lehteä, Kotivinkin Joululehteä sekä Ruokakeskon Herkkutori-asiakaslehteä. Kaikkien lehtien taustalla on Söderlundin mukaan ammattitaitoiset toimitukset ja markkinointi- ja ilmoitusmyyntiosastot. Forma onkin onnistunut kääntämään pienen kokonsa talon ja tuotteiden hyödyksi.

“Olemme reagoineet markkinoiden kehitykseen erittäin nopeasti ja joustavasti. Kiristyvässä kilpailutilanteessa mietimme investointejamme ja toimenpiteitämme tarkasti ja parannamme näin organisaatiomme tehokkuutta”, Söderlund täydentää.

Kotivinkki on Suomen suurin kodinlehti, jota julkaisee Forma Publishing Group Oy. Yhtiön julkaisemia muita suomalaisia kuluttajalehtiä ovat Trendi ja Talo&Koti. Forma Publishing Group on Ruotsissa, Suomessa, Virossa ja Latviassa toimiva kustannusyhtiö, jonka omistaja on ruotsalainen Hakon Invest AB. Konsernilla on yhteensä yli 300 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2005 oli n. 70 miljoonaa euroa. Suomalaisen Forma Publishing Group Oy:n liikevaihto vuonna 2005 oli noin 16 miljoonaa euroa. Se työllistää Suomessa 54 ja Baltiassa 21 henkeä.