Palkkauksen tarkoituksena on tuoda Tangoon uutta johtotason osaamista ja luotsata toimisto entistä vahvemmin kansainväliselle designkartalle.

Nina Grönblom
Nina Grönblom

–Tavoitteenamme on luoda jatkuvasti todella kiinnostavaa ja kansainvälisesti arvostettua designiä. Haluamme nostaa graafisen suomalaismuotoilun profiilia ja kohottaa Suomen maailman johtavaksi designmaaksi, kertoo Nina Grönblom.

Taustalla kansainvälinen ura

Nina Grönblom lähti parikymppisenä Pariisin l’Academie Charpentieriin opiskelemaan graafista muotoilua. Kolmen Pariisin vuoden jälkeen räväkkä suomalaisnainen kutsuttiin stipendiaatiksi Japaniin, jossa hän työskenteli liki kaksi vuotta Desgrippes Goben suunnittelijana mm. Shiseidon, Armanin ja Sapporo beerin parissa. Tämän jälkeen Grönblom muutti seitsemäksi vuodeksi Lontooseen Landor-toimiston designeriksi ja vietti tänä aikana kuusi kuukautta myös Landorin Sydneyn toimistossa. Syksyllä 2004 Grönblomin ura jatkui Edinburgissa Tayburnin luovana johtajana, josta hän nyt maaliskuussa 2006 palasi Suomeen Designtoimisto Tangon designjohtajaksi.

Tavoitteena kansainvälinen tunnettuus

Tangossa Nina Grönblom tulee sekä toimimaan luovan tiimin johtajana että suunnittelemaan myös itse. Hänen vastuullaan ovat mm. uusien designereiden rekrytoinnit sekä asiakkaan kannustaminen uusiin, strategisiin designratkaisuihin.

Monipuolisen, kansainvälisen taustansa ansiosta Nina Grönblom on perehtynyt kattavasti designmaailmaan ja seurannut usealta aitiopaikalta, missä alalla mennään.

–Uskon, että kaikki on mahdollista – myös siis se, että suomalaiset yritysjohtajat alkavat pikkuhiljaa ymmärtää viestinnällisen designin arvon, Grönblom naurahtaa.