Korkeatasoiset aikakauslehdet saavat kilpailijan rinnalleen, kun mediakonserni Tuovinen Tuominen Oyj lanseeraa Helsingissä ruotsalaisen Galore-ilmaisjakelulehden helmikuun lopussa. Huippumuotia, muotoilua ja trendikkäitä teemoja käsittelevä lifestyle-lehti on suunnattu 25–45-vuotiaille hyvin toimeentuleville aikuisille.

Ruotsalaisen Brigante Media Ab:n kustantaman lehden toimituksellinen sisältö painottuu selailtaviin, runsaasti kuvia sisältäviin teemapalstoihin ja juttukokonaisuuksiin. Sisällöllistä tyyliä tukee laadukas painopaperi sekä visuaalisesti korkealuokkainen ulkoasu.

Kustantajan jakelustrategian mukaisesti jakelupisteiden valintaan on Suomessakin kiinnitetty erityistä huomiota. Ensimmäisestä suomenkielisestä versiosta on otettu 10 000 kappaleen painoerä, jolle on löytynyt jo satakunta jakelukanavaa keskustan laadukkaista myymälöistä ja hotelleista.

–Jakelupisteet sijoittuvat kohderyhmän kulkureiteille, joissa muut lehdet eivät kilpaile kohderyhmän huomiosta, Tuovinen Tuominen Oyj:n toimitusjohtaja Jari Tuovinen kertoo.

–Aiomme kasvattaa jakelukanavien määrän Helsingin keskustassa 150 pisteeseen, Tuovinen mainitsee tulevista suunnitelmista.

Yhdeksän kertaa vuodessa ilmestyvä Galore satsaa ilmoitustilan myyntiin. Jokaisen numeron 130–300 sivusta puolet on varattu mainoksille. Lehti vetoaa ilmoittajiin, jotka haluavat tuotteidensa tai palveluidensa yltävän kapean kohdesegmentin tietoisuuteen.

Marimekko, Audi, Porsche ja Breitling ilmoittajina

–Haemme suomalaisia ilmoittajia hyödyntämään yhteispohjoismaista näkyvyyttä lehdessä, Jari Tuovinen kertoo.

–Ensimmäisessä numerossa ilmoittavat muun muassa Marimekko, Audi, Porsche ja Breitling. Tavoitteena on saavuttaa vankka asema sekä potentiaalisen lukijakunnan että potentiaalisten ilmoittajien keskuudessa, Tuovinen jatkaa.

Ruotsissa kehitetty lehtikonsepti on levittäytynyt myös muihin Pohjoismaihin. – Galore-lehden jakelua on jatkossa tarkoitus laajentaa muualle Eurooppaan. Laajentumiselle ei ole sisällöllisiä esteitä, sillä suurin osa lehden jutuista koskettaa universaalisti lehden kohderyhmää, päätoimittaja Fredrik Ericsson kertoo.

Brigante Media Ab

Brigante Media Ab on ruotsalainen, vuonna 2003 perustettu kustannusosakeyhtiö, jonka konsepti perustuu uniikkien aikakausilehtien kustantamiseen. Brigante Media kustantaa Galore-ilmaisjakelulehteä, jonka jakelu laajenee vuonna 2006 kaikkiin Pohjoismaihin.

Tuovinen Tuominen Oyj:n liikevaihto oli 825.574 euroa

Tuovinen Tuominen Oyj on emoyhtiö konsernissa, joka harjoittaa media-alan liiketoimintaa pääsääntöisesti tytär- ja osakkuusyhtiöidensä kautta.

Tilikaudella 1.1.2005 – 31.12.2005 konsernin liikevaihdoksi muodostui 825.574,20 euroa ja liikevoitoksi 223.401,27 euroa (27% liikevaihdosta). Voitto rahoitustuottojen jälkeen oli 313.574,24 euroa (38% liikevaihdosta). Konsernitaseen loppusumma oli 3.124.357,03 euroa. Luvuissa on mukana konsernin emoyhtiö koko tilikaudelta ja A4 Media Oy ajalta 1.7.-31.12.2005. Muita kohdeyhtiöitä ei ole mukana laskelmassa. Emoyhtiön ja kohdeyhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2005 oli noin 8,4 M€ ja tulos selvästi positiivinen.

Luvut on tilintarkastamattomia. Tuovinen Tuominen Oyj julkaisee tilinpäätöksensä arviolta 22.3.2006.