Jarkko Nordlund
Jarkko Nordlund

Jarkko Nordlund (KTM) on suomalaisen maksutelevision uranuurtaja, joka on osallistunut tiiviisti myös pohjoismaisen maksutelevisioalan kehittämiseen. Konsultoituaan ensin maksutelevisioalaa 90-luvun puolivälissä, hän aloitti vuonna 1997 Canal Digitalilla. Vuonna 2001 Nordlund siirtyi CANAL+:n maajohtajaksi, jossa hän vastasi mm. kanavan vahvaan kotimaiseen urheilusisältöön painottuvan strategian laadinnasta ja toteutuksesta.

Modern Times Groupin (MTG), Skandinavian ja Baltian maiden suurimman vapaiden- ja maksullisten televisiokanavien operaattorin, omistama Viasat Finland myy ja markkinoi kaapeli- ja satelliittikanavia Suomessa. Yrityksen kaapeli- ja satelliittilähetykset aloitettiin Suomessa jo vuonna 1996, mutta nyt, televisioverkkojen digitalisoituessa, elää Viasat varsinaista kasvukauttaan. Jarkko Nordlund on erityisen mielissään siitä vahvasta roolista, mikä Viasatilla tulee suomalaisen televisiokentän digi-aikaan muokkaamisessa olemaan.

“Viasat, kuten muutkin maksutelevisioyhtiöt, ovat suuren haasteen edessä. Kotitalouksien digitalisoituessa myös television katsomistottumukset muuttuvat. Televisiolta vaaditaan tulevaisuudessa entistä laadukkaampaa sisältöä ja Viasat tulee olemaan tässä vahva suunnannäyttäjä. Panostamme tiiviiseen yhteistyöhön erityisesti kaapelitelevisioyhtiöiden kanssa, joiden vaikutusalueella näemme asiakaskuntamme kasvupotentiaalin olevan vahvinta. Visiomme mukaan Viasat tulee olemaan suomalaisen maksutelevisiokehityksen kärjessä”, kertoo Jarkko Nordlund.