Eniten kiinnostivat luvat valtakunnalliseen radiotoimintaan. Jaossa on yhteensä kymmenen laajan kuuluvuusalueen toimilupaa. Näihin jätettiin 21 hakemusta. Radio Novalla nykyisin olevaa verkkoa hakee kolme yritystä: Oy Suomen Uutisradio Ab (Radio Nova), Pro Radio Oy (SBS) ja Swelcom Oy.

Haettavana oli myös noin viisikymmentä paikallista ja alueellista toimilupaa. Näihin tuli määräaikaan mennessä yhteensä 71 hakemusta.

-Hakemusten määrä osoittaa, että radio on edelleen kiinnostava media. Hakemusten pohjalta voidaan rakentaa monipuolinen radiotarjonta koko maahan, viestintäneuvos Ismo Kosonen sanoo.

Valtioneuvoston on tarkoitus myöntää toimiluvat vielä tämän kevään aikana. Ne ovat voimassa 2007-2011. Nykyiset paikallisradioiden toimiluvat umpeutuvat tämän vuoden lopussa.

Radiotoiminnan toimiluvan hakijat 28.2.2006

Valtakunnallinen ja siihen rinnastettava toiminta

Alfator Oy, Oy Emmis Suomi Broadcasting Ab, Kristillinen Media Oy, Metroradio Finland Oy (3), NRJ Finland Oy (4), Pro Radio Oy (5), Radio Satellite Finland Oy, Suomen Sävelradio Oy, Oy Suomen Uutisradio Ab, Swelcom Oy, Teljän Mediat Oy, Tezoma Solutions Oy

Uusimaa

Oy Basso Media Ltd, Järviradio Oy, Kustannus Oy Kuva ja Sanatuotanto, Metroradio Finland Oy, Laser Radio Limited, NRJ Finland Oy, Radio Foni Oy, Reipen Oy, Roy Digital Design Tmi, Sanoma Osakeyhtiö, Työväen Sivistysliiton Helsingin Opintojär-jestö ry./Samfundet Folkhälsan i svenska Finland rf./Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry./Kansan Radioliitto ry., Pro Radio Oy (3), YIT Concept Projektinjohtopalvelut Oy

Varsinais-Suomi

NRJ Finland Oy, Pro Radio Oy (2), Salon Alueradio Oy (2), Turun lähiradioyhdistys ry, Turun Paikallisradio Oy (2)

Satakunta

Huittisten Sanomalehti Oy, Paikallisradio Ramona Oy, Teljän Mediat Oy

Kanta- ja Päijät-Häme

Honkaharju Seija, Monday’s Special Oy (2), NRJ Finland Oy, Radio Janne Oy

Pirkanmaa

Kustannusliike Aluelehdet Oy/Radio Manta, NRJ Finland Oy, Pohjois-Satakunnan Viestintä Oy, Pro Radio Oy (2), Stara Media Oy, Tampereen yliopisto, perustettava yhtiö (Koy Ideapark Ab, Pirkanmaan Yrittäjä Oy, Mediabeat Oy, Tampereen Seudun uusyrityskeskus Ensimetri Oy, Tietopalvelu M&K Oy)

Kymenlaakso ja Etelä-Karjala

NRJ Finland Oy, Pro Radio Oy

Etelä- ja Pohjois-Savo

Grammari-Ari Oy, Järvi-Savon Viestintä Oy, Pohjois-Savon Paikallisradio Oy

Pohjois-Karjala

Kustannusyhtiö Ilias Oy, Oy Najaros Ab

Keski-Suomi

Järviradio Oy, NRJ Finland Oy, Pro Radio Oy (2)

Pohjanmaa, Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa

Arctic Media Ky, Etelä-Pohjanmaan Viestintä Oy, Kevyt Kanava Oy, Järviradio Oy, Kaimax Media Oy (2), Kokkolan Paikallisradio Oy, Nomatron Oy, NRJ Finland Oy, Pro Radio Oy (4), Radio Paitapiiska Oy, Radio Pooki Oy, Oy Radio Vaasa Ab

Lappi ja Kainuu

Inarin paikallisradioyhdistys/Radio Inari, Kainuun Paikallisradio Oy Kajaus, Lapin Klubi ry, Radio Pooki Oy, Tornion Paikallisradioyhdistys ry/Radio Pro