Kaleva-lehden mukaan hallituksen ja päätoimittaja Jussi Vilkunan käsitykset ovat täysin vastakkaisia. Vilkuna kertoo, että sarjakuvalla lehti haluaa ottaa osaa keskusteluun sananvapaudesta ja uskonnollisista tunteista. Hallitus puolestaan sanoo, että se ei ymmärrä, miksi sarjakuva on pitänyt julkaista. Hallituksen puheenjohtaja Harri Kynnös korostaa, että Kaltio ei halua loukata suomalaista yhteiskuntaa eikä mitään uskontoja.

Kolme suurta vakuutusyhtiötä, Sampo, Tapiola ja Pohjola käskivät Kaltiota poistamaan mainoksensa verkkosivuilta. Samalla yhtiöt vetivät tukensa lehdeltä. Vilkuna ihmettelee ilmoittajien kaikkoamista. ”Käytämme perustuslain suomaa sananvapautta ja kritisoimme suomalaista keskustelua sarjakuvan keinoin. Nyt meihin yritetään vaikuttaa taloudellisesti”, Vilkuna kertoo.

Sarjakuvan on tehnyt Ville Ranta.