Pelastakaa Lasten, Suomalaisen kirjakaupan ja Otavan yhteishanke, Eläköön Lapsi –äänikirja kohosi viime vuoden lopussa 30 eniten myydyn äänitteen joukkoon. Se on ensimmäinen Suomessa julkaistu äänikirja, jonka myynti on rikkonut kultalevyn rajan (15 000 kpl). Ääni- ja kuvatallennetuottajat ry:n edustajana ÄKT:n toiminnanjohtaja Arto Alaspää lahjoitti Eläköön Lapsi –äänikirjalle tänään kultalevyn.

Samassa yhteydessä kustantajat vastasivat Suomalaisen Kirjakaupan ystävänpäivän haasteeseen ja lahjoittavat Pelastakaa Lasten Tiukula-talon lastenkirjastoon ja Pelastakaa Lasten lastenkoteihin kirjoja.

Eläköön Lapsi –äänikirjassa satuja lukevat kahdeksan tuttuäänistä julkisuuden henkilöä. Mukana ovat näyttelijä Mikko Leppilampi (Saapasjalkakissa), sarjakuvapiirtäjä Juba Tuomola (Kolme pientä porsasta), uutisankkuri Keijo Leppänen (Punahilkka), mediapersoona Wallu Valpio (Keisarin uudet vaatteet), oikeustieteen tohtori Pentti Arajärvi (Vattumato), maisteri Simo Frangén (Prinsessa ja herne), piispa Wille Riekkinen (Pieni tulitikkutyttö) ja puhemies Paavo Lipponen (Prinsessa Ruusunen).

Eläköön Lapsi! -äänikirjan myynnistä kertyneillä lähes 100 000 eurolla Pelastakaa Lasten hätäapurahastoon tuetaan hädänalaisia lapsia Suomessa ja maamme rajojen ulkopuolella. Lastenkirjoista puolestaan iloitsevat Tiukula –talossa vierailevat ja Pelastakaa Lapset ry:n kuuden lastenkodin lapset, jotka saavat uusia kirjoja olohuoneisiinsa. Lastenkirjoja lahjoittivat seuraavat kustantajat: Egmont, Lasten Keskus, Otava, Tammi ja Wsoy.