Tammikuussa käytyjen jalkapallon EURO 2008 EM-karsinnan lohkoarvontojen jälkeen CANAL+ varmisti televisiointisopimuksen, joka kattaa kaikki Suomen A-maajoukkueen tulevat EM-karsintaottelut. Kanavan Suomen maajohtaja Minna Leno korostaa suomalaisten omien lajien merkitystä CANAL+:n paikalliselle näkyvyydelle.

CANAL+ näyttää yksinoikeudella ensi elokuusta alkaen kaikki 14 A-maajoukkueen EM-karsintaottelua. Tämän vuoden puolella televisioitavia otteluita on ohjelmassa viisi ja ensi vuoden puolella kanavalla näkyy loput yhdeksän ottelua.

Karsintaotteluiden lisäksi CANAL+ televisioi kevään ja kesän aikana Suomen maaotteluita. Toistaiseksi näiden otteluiden päivämäärät ja vastustajat ovat vielä varmistamatta.
Suomessa CANAL+ on viimeisen vuoden aikana televisioinnut yksinoikeudella jääkiekon SM-liigaa sekä DTM-rata-autosarjaa.

“Suomen jalkapallon A-maajoukkueen karsintapelit ovat luonteva jatko mielenkiintoiselle suomalaiselle urheilusisällön näyttämiselle CANAL+ Sport -kanavallamme. Laaja joukko jalkapallosta kiinnostuneita katsojia on jo vuosia seurannut kanavamme kautta Valioliigaa ja Serie A:n pelejä, suomalainen huippujalkapallo on tähän erinomaisesti istuva kokonaisuus. Tavoittelemme lähivuosina 15%:n peittoa suomalaisista TV-talouksista. Tätä vahvistamme yhdessä Suomen Palloliiton kanssa tehtävällä yhteistyöllä”, toteaa Leno.

Myös Suomen Palloliiton pääsihteeri Teuvo Holopainen arvioi tulevaa yhteistyötä sekä Suomen tulevia otteluita positiivisesti.
“On tietenkin erittäin hieno asia, että suomalaisilla jalkapallon ystävillä on mahdollisuus seurata myös TV:n välityksellä jokaista Suomen A-maajoukkueen EM-karsinnan ottelua. Tämä on merkittävä parannus aiempaan verrattuna, että myös kaikista karsinnan vierasotteluista on televisiointi varmistettu jo hyvissä ajoin ennen karsinnan alkua. Karsintalohkosta tulee varmasti mielenkiintoinen ja oli hyvä asia, että lohkon otteluista päästiin sopimukseen viime perjantaina Brysselissä”, Holopainen summaa.

Jalkapallon A-maajoukkueen EM-karsintaottelut:

2006
2.9. Puola – Suomi
6.9. Suomi – Portugali
7.10. Armenia – Suomi
11.10. Kazakstan – Suomi
15.11. Suomi – Armenia

2007
28.3. Azerbaidzhan – Suomi
2.6. Suomi – Serbia ja Montenegro
6.6. Suomi – Belgia
22.8. Suomi – Kazakstan
8.9. Serbia ja Montenegro – Suomi
12.9. Suomi – Puola
13.10. Belgia – Suomi
17.11. Suomi – Azerbaidzhan
21.11. Portugali – Suomi