Roolipelien harrastajat saavat oman erikoisaikakauslehtensä. Roolipelien, niin sanottujen ei-sähköisten pelien ja niitä ympäröivän kulttuurin, erikoislehti Roolipelaaja ilmestyy ensimmäistä kertaa maaliskuun 3. päivänä.

Roolipelaaja-lehti ilmestyy vuonna 2006 kuusi kertaa. Perinteisten pöytäroolipelien ja lautapelien lisäksi lehti seuraa tiiviisti larppaamisen eli liveroolipelaamisen, figupelien ja keräilykorttipelien maailmoja. Roolipelaaja sivuaa myös fantasia- ja tieteiskirjallisuutta ja -sarjakuvaa.

Roolipelaamisen uusin muoto on nettiroolipelaaminen. Pohjoismaat on valloittanut World of Warcraft -tietokonepeli, jolla on maailmanlaajuisesti jo enemmän pelaajia kuin Suomessa on asukkaita. Roolipelaaja ottaa internet-peleihin uuden lähestymiskulman ja käsittelee niitä nimenomaan roolipelaajien näkökulmasta.

Uusi lehti on kiinni ajassa ja ilmiöissä. Lautapeliharrastuksen nopea kasvu näkyy Roolipelaajan sivuilla. Erityisesti saksalaiset seurapelit, kuten Menolippu ja Carcassone ovat olleet yllätyshittejä Suomessakin. Lehti kertoo mitä seuraavaksi pelataan: lautapelit Suomesta ja maailmalta esitellään ja arvioidaan.

”Roolipelaajan aiheet ovat aiemmin eläneet muiden erikoislehtiemme sivuilla ikään kuin vierailevina tähtinä sähköisten pelien keskellä. Lukijat ovat kuitenkin toivoneet pitkään omaa, ei-sähköisille peleille pyhitettyä julkaisua. Nyt sellainen on täällä”, sanoo sisältöjohtaja Lassi Kurkijärvi Roolipelaaja-lehteä kustantavasta H-Town Oy:stä.

”Roolipelaaja on tarkkaan kartoitettu lisäys erikoisaikakauslehtien portfolioomme. Roolipelaajan tuominen markkinoille osoittaa, että olemme yhä edelläkävijöitä pitkälle kohdennettujen erikoismediatuotteiden julkaisijana Suomessa.”, sanoo H-Town Oy:n toimitusjohtaja Petteri Moisio.

”Suomessa on laaja ja omistautunut aktiiviharrastajien joukko, joka on jo pitkään odottanut omaa lehteään”, kertoo lehden päätoimittaja Mikko Rautalahti. ”Oman mediansa avulla harrastajat saavat ajankohtaista ja asiantuntevaa tietoa peleistä ja pelaamisesta omilla ehdoillaan.”

H-Town Oy on vuonna 2002 perustettu kustannusosakeyhtiö, joka julkaisee Pelaaja-, PCpelaaja-, Roolipelaaja-, Anime-, ja PELAA!-lehtiä ja Pelaajalehti.com-verkkopalvelua. H-Town Oy:n eri mediatuotteet tavoittavat yhteenlaskettuna joka kuukausi yli miljoona lukijaa. H-Town Oy:n palveluksessa on yli 50 henkilöä ja on täysin työntekijöidensä omistama kustannusosakeyhtiö.