Kustannusosakeyhtiö Otava aloittaa kirjayhteistyön Habbo Hotel – pelimaailmaa hallinnoivan Sulake Corporation Oy:n kanssa. Usean kirjan käsittävän Habbo-julkaisusarjan aloittaa kesäkuussa 2006 ilmestyvä Habbo-koululaiskalenteri.

Habbo Hotel on nuorille suunnattu online-yhteisö ja pelimaailma, jossa pelaaja liikkuu itse luomansa hahmon eli habbon avulla. Habbot voivat jutella, pelata ja kilpailla toistensa kanssa, sisustaa omia huoneitaan ja hoitaa lemmikkejään. Joulun alla Kulttuuriministerin Suomi-palkinnon saanut Habbo Hotel antaa käyttäjilleen mahdollisuuden itseilmaisuun, yhteisöllisyyteen, luovuuteen ja leikkiin. Myös julkaistavien kirjojen tavoitteena on tukea tätä päämäärää ja kannustaa nuoria ilmaisemaan itseään.

Vuonna 2000 Suomessa alkunsa saanut virtuaalihotelli on kasvattanut jatkuvasti kävijämääräänsä ja nyt yksittäisiä kävijöitä on kuukausittain noin 400.000. Suomen lisäksi Habbo Hotel on menestynyt myös maailmalla. Paikallinen pelimaailmansa on luotu jo 16 maahan ja kuukaudessa koko maailman Habbo Hotel-sivustoilla vierailee yhteensä 5,4 miljoonaa yksittäistä kävijää.