Suomen ensimäinen interaktiivinen radioasema Zoice avattiin internetissä. Radioa pyörittää Tezoma Solutions Oy, joka kertoo
Zoicen antavan kuuntelijoille mahdollisuuden vaikuttaa kuulemansa ohjelman sisältöön. Kuuntelijat voivat halutessaan hypätä musiikkikappaleiden yli, poistaa kappaleita soittolistaltaan, ja merkitä kappaleita suosikeikseen. Zoice tulee tarjoamaan musiikin lisäksi muutakin sisältöä. Ohjelma koostuu viihteestä, urheilusta, uutisista ja ajankohtaisaiheista. Zoice tarjoaa myös soivaan ohjelmaan liittyvää visuaalista sisältöä, kuten musiikin tekijätietoja, kuvia artisteista sekä uutisia ja mainoksia.

Tezoma Solutions tulee hakemaan Zoicelle valtakunnallista FM–toimilupaa helmikuun lopussa päättyvällä hakukierroksella. Hakuprosessissa Zoicen vahvuutena on erittäin monipuolinen ohjelmistotarjonta sekä pientenkin kultuuri-, kieli- ja muiden erityisryhmien palvelu. ”Teknisestä näkökulmasta katsottuna FM-toiminta on meille askel taaksepäin. Näemme FM –lähetykset kuitenkin tarpeellisena työvälineenä, kun tutustutamme ihmisiä uuden viestintäteknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin”, toteaa Zoicen kanavajohtaja Erkka Jaakkola.

Zoice tulee tarjoamaan FM-aalloilla Internet –radion keräämän palautteen pohjalta koostettua monipuolista uutis- ja musiikkiohjelmaa, jonka painopiste asettuu varsin kauaksi nykyisten toimijoiden monikansallista musiikkia ja soitto-ohjelmaformaattia suosivasta linjasta. Itseään uuden ajan radioasemaksi kutsuva Zoice löytyy osoitteesta www.zoice.fi

Zoicen sisällöntuotannon laadun takaa yhteistyö A4 Median kanssa. “Zoice on odotettu seuraava askel sähköisen median kehityksessä. Toimialaa uudistavien mediakanavien
kanssa tehty yhteistyö on aina hyvin innostavaa. Zoicen testikäytön aikana saadut kehut ovat todella lämmittäneet mukana olleiden suunnittelijoiden mieliä”, kertoo A4 Median toimitusjohtaja Tanu-Matti Tuominen.

Zoicen taustalla oleva Tezoma Solutions Oy on kehittänyt interaktiivisia mediakonsepteja jo useita vuosia. ”Zoice on ensimmäinen suuren luokan kaupallinen lanseerauksemme jolta odotamme paljon. Suomessa tapahtuvan pilotoinnin jälkeen suuntaamme katseemme kansainvälisille markkinoille.
Esittelimme Zoicea tammikuussa MIDEM –messuilla Cannesissa
kansainvälisten radiomarkkinoiden suurimmille toimijoille ja palaute oli erittäin positiivista” kertoo toimitusjohtaja ja Tezoman perustaja Kimmo Pekari.