Deloitte julkaisi vuoden 2006 teknologia-, media- ja telekommunikaatioalan trendejä kuvaavan tuoreen raporttinsa. Sen mukaan Internet-hakukoneet haastavat sähköpostin käytetyimpänä sovelluksena ja videopelit etsivät uusia kohderyhmiä, erityisesti naisista. Vastaavasti kolmannen sukupolven matkapuhelinteknologioiden perustukset ovat vasta rakenteilla ja mobiilitelevisio pettää odotukset. Näin todetaan Deloitten tuoreessa teknologia-, media- ja telekommunikaatioalan raportissa vuoden 2006 trendeistä.

Teknologia-alalla merkittäviä trendejä ovat hakukoneiden kasvu suosituimmaksi käyttäjäsovellukseksi ja digitaalisen kehityksen kasvava kuilu kehittyneiden ja kehittymättömien maiden välillä. Laitteiden välinen yhdistettävyys (connectivity) tekee puolestaan mahdolliseksi laitteiden kuten kameroiden, puhelimien ja autojen etäpäivittämisen. Kaukoulkoistaminen on muuttumassa mahdollisuudesta pakoksi, jota ilman yritykset eivät välttämättä selviä.

Telekommunikaatioalalla kolmannen sukupolven toimittajat joutuvat pettymään, kun tarjonta ei kohtaa asiakkaiden odotuksia. Samalla koneiden ja laitteiden väliset yhteydet tuovat uusia mahdollisuuksia palveluiden kehittämiseen, kuten prosessien, tavaravirtojen ja liikenteen seuraamisen etäältä.

Media ja viihde -alalla selkein trendi on videopeliteollisuuden voimakas kasvu. Uuden käyttäjäsukupolven myötä teollisuus pyrkii laajentamaan kohderyhmäänsä nuorista miehistä erityisesti naisiin. Mobiilitelevisio pettää odotukset suurista investoinneista huolimatta.

”Palvelu on avainsana vuonna 2006. Ei teknologia, ei lyhenteet, ei tuotteet”, kommentoi Suomen Deloitten teknologia-, media- ja telekommunikaatiotoimialan johtaja Ilkka Yli-Ojanperä. ”Se, joka kykenee tuottamaan nopeasti ja kustannustehokkaasti kuluttajille ja yrityksille palvelua tulee menestymään.”