Laajakaista-tv sopii erityisesti talouksiin, jotka haluavat monipuolisen kanavatarjonnan sekä parhaan ja huolettomimman ratkaisun sitä varten. Koska laajakaista-tv ei edellytä alueen kuulumista kaapelitelevisioverkkoon, mittava kanavatarjonta tulee nyt selvästi aiempaa laajemman suomalaisyleisön ulottuville.

-Heti helmikuun alussa laajakaista-tv:n asiakkailleen tarjoavat Lännen Puhelin Oy, Mikkelin Puhelin Oyj ja Päijät-Hämeen Puhelin Oyj. Huhtikuuhun mennessä palvelu laajenee ainakin viiden uuden yhtiön paikkakunnille. Finnetille laajakaista-tv on tärkeä aluevaltaus, sillä haluamme olla uusimman kehityksen kärjessä, kertoo Suomen 3KTV Oy:n sisältöjohtaja Mikko Saarentaus. Tv:n kautta voi käyttää myös Internetiä ja sähköpostia.

Laajakaista-tv mahdollistaa laajan kanavatarjonnan lisäksi nopean ADSL-laajakaistayhteyden. Televisiokanavia katsellaan normaalisti televisiosta ja samanaikaisesti nettiä voi käyttää tietokoneella. Suurta osaa netin palveluista voi käyttää myös television kautta.

Laajakaistatelevision hankinnan yhteydessä asiakas saa 17 euron kuukausimaksulla käyttöönsä myös digiboksin, 18 peruskanavaa, kaapelikortin sekä langattoman näppäimistön. Paikalliset puhelinyhtiöt voivat tarjota lisäksi erilaisia dna TV -palvelun ja laajakaistayhteyden sisältäviä paketteja. Maksuttomien digitaalisten peruskanavien lisäksi laajakaista-tv:n asiakkaat voivat tilata käyttöönsä halutessaan jopa 30 maksullista kanavaa.

-Maksullisia kanavia voi tilata yhteyden hankinnan jälkeen käyttöönsä alle tunnissa vaikka kotisohvalta. Laajakaistayhteys toimii kotitietokoneessa, ja lisäksi television kautta voi käyttää Internetiä ja sähköpostia langattoman näppäimistön avulla, Saarentaus kertoo uuden palvelun mahdollisuuksista.

Laajakaista-tv on saatavissa palvelua tarjoavien Finnet-ryhmän puhelinyhtiöiden ADSL-verkon alueella, johon riittävä 8 Mbps:n nopeus voidaan teknisesti toimittaa. Alkuvaiheessa palvelu on saatavissa noin 220 000 kotitalouteen.

Kiinteä laajakaistayhteys kaapelitv:n tasoa

Digitaalisten televisiolähetysten satelliitti- ja antennivastaanottoon verrattuna laajakaista-tv on yhtä varma ja vaivaton ratkaisu kuin kaapelitelevisio. Laajakaistayhteyden ansiosta vältytään omien antennien asennuksen ja ylläpidon aiheuttamilta kustannuksilta, ja saavutetaan samalla kaapelitelevisioverkon helppous ja laaja ohjelmatarjonta.