Yleisradiolla on menossa kehitysprojekti, jonka tarkoituksena on tehostaa yhtiön omaa uutishankintaa käyttämällä hyväksi digitaalista tuotantotekniikkaa ja kehittämällä YLE:n maan kattavan uutisorganisaation toimintatapoja, Härkönen kertoo.

Projektin perusideana on saattaa yhtiöön hankittu uutismateriaali kaikkien toimitusten saataville nopeasti ja karsia näin päällekkäistä työtä.

Seppo Härkönen on Suomen Tietotoimisto Oy:n hallituksen puheenjohtaja, mistä hän aikoo luopua seuraavassa yhtiökokouksessa. STT:n hallituksen jäsenet ovat tietoisia YLE:n uutishankintaprojektista, mutta asiaa ei ole käsitelty YLE:n hallituksessa.

Härkönen sanoo, että YLE:n nykyinen tiukka rahoituspohja mahdollistaa ainoastaan aivan välttämättömän ulkopuolisten palvelujen ostamisen. Oman toiminnan ylläpitämistä laajempia velvoitteita emme voi ottaa kantaaksemme, hän huomauttaa.

Jos YLE lopettaa STT:n uutispalvelujen ostamisen, sillä olisi tietenkin seurauksia STT:n talouteen ja tulokseen, Härkönen toteaa.