Radio jatkaa kiinteänä osana suomalaisten arkea. Yhä edelleen radio on suurten massojen media, jota seurataan vuorokauden ympäri. Erityisen vahva radio on arkisin päiväsaikaan, jolloin se kerää yli miljoona kuuntelijaa joka hetki kello 7 ja 16.30 välisenä aikana. Suurimman yleisönsä radio kerää kello 8, noin 1,284 miljoonaa kuuntelijaa.

Radio tavoittaa suomalaisista edelleen lähes kaikki. Päivittäin radiota kuuntelee 79 % suomalaisista ja viikon aikana 96 %. Vaikka tarjontaa on runsaasti, niin radionkuuntelijan kanavavalikoimaan kuuluu päivän aikana keskimäärin vain noin 1,5 kanavaa, -kuuntelijan iästä riippumatta. Yli puolet kuuntelusta (52 %) tapahtuu kotona. Kuuntelu on kuitenkin sidoksissa muuhun ajankäyttöön ja esimerkiksi 25-44 -vuotiaiden kuuntelusta suurin osa (40 %) tapahtuu työpaikalla.

Nova paras kaupallisista

Kuunnelluin kaupallinen kanava Radio Nova oli seuraavaksi kuunnelluin kanava 12 % osuudella kokonaiskuunteluajasta tavoittaen 1,6 miljoonaa kuuntelijaa viikon aikana. YleX, YLE Radio 1 ja Iskelmä olivat seuraavat tasavahvat kanavat kunkin tavoittaessa n. miljoona korvaparia viikon aikana. Kun paikallisradioiden kuuntelijat lasketaan yhteen, ne saavuttivat yhteensä 12 % kanavaosuuden ja kuuntelijoita niillä oli viikon aikana yhteensä 1,4 miljoonaa.