Pienet tekniset uudistukset sekä otteluiden kuvaukseen liittyvät parannukset nostettiin vastauksissa selkeästi esille.

Tyytyväisyyskysely lähetettiin jokaiseen SM-liigaseuraan; päävalmentajalle, kapteenille sekä yhdelle pelaajalle. Positiivisena asiana CANAL+:n kannalta tutkimuksessa näkyi pelaajien arvostus tv-tuotannon ammattitaitoa kohtaan. Yli puolet eli 55,6% vastaaajista antoi tuotannolle toiseksi ylimmän arvosanan. CANAL+ toi NHL:ssä jo aiemmin käytetyn haastatteluformaatin myös SM-liigaan. Ns. “luurihaastatteluissa” kaksi henkilöä molemmista joukkeista antaa lyhyet kommenttinsa erien jälkeen mikrofonin kautta suoraan studioon, ilman haastattelijaa. Peräti 74% pelaajista koki uuden haastattelutyylin helppona ja hyvänä asiana.

Käytännössä CANAL+:n tv-tuotanto on näkynyt jäähalleissa vasta viisi kuukautta. Kaikilla pelaajilla ei välttämättä ole vielä suoraa kontaktia uuteen yhteistyökumppaniin. Kuitenkin 63% pelaajista oli sitä mieltä, että yhteistyön suunta uuden tv-yhtiön kanssa on oikea, mutta 33, 3% ei vielä osannut määritellä kantaansa.

CANAL+:n vastaava urheilutuottaja Markus Autero korostaa, että myös SM-liigapelaajien tyytyväisyys on yhtiölle tärkeää.

-Teemme kauden aikana joukkueiden kanssa paljon yhteistyötä, kun tuotamme ottelupaikkakunnilta tv-lähetystä. Käytännönjärjestelyt seurojen kanssa ovat toimineet hyvin, mutta välillä on hyvä saada tutkimuksen kautta palautetta siitä, että olemme tuotannon ja yhteistyön suhteen oikealla tiellä, Autero kertoo.

Myös SM-liigan yhteysjohtaja Kai Tervonen näkee, että on hyödyllistä saada palautetta myös pelaajilta ja valmentajilta.

-Tässä yhteistyösopimuksessa on osaltaan mukana monta erilaista toimijaa. Yhteistyön syventämisen kannalta on hyvä, että kuulemme myös pelaajien näkemyksiä uudesta tv-yhteistyöstä, toteaa Tervonen.