Kansainvälistä näkemystä ja osaamista omaava Tango ryhtyy työhön kuluttajien todellisista tarpeista lähtien.
-Altian menestymisen edellytyksenä uusilla “kotimarkkinoilla” ovat paikallisen alkoholikulttuurin, kuluttajatottumusten ja ostokäyttäytymisen ymmärrys. Yhteistyö Tangon kanssa haastaa ja avustaa Altiaa siirtymään asiakaskeskeisempään suuntaan tuotekehityksen osalta. Uudistukset alkavat näkyä viinihyllyissä jo tänä keväänä, kertoo Business Development Director Per Monnberg Altia Corporation’sta.

Altia Corporation otti strategisesti merkittävän askeleen ostamalla joulukuussa 2004 Scandinavian Beverage Groupin (SBG). Suomen johtavasta alkoholijuomatalosta tuli kaupan myötä merkittävä toimija myös Pohjolan alkoholijuomamarkkinoilla. Nyt Altia haluaa sekä vahvistaa kotimaista asemaansa että kehittää pohjoismaista kilpailukykyään tilanteessa, jossa pohjoismaisia alkoholijuomamarkkinoita pidetään yhä yhtenäisempänä markkina-alueena.

-Altia Corporation on yrityskauppojen kautta laajentanut toimintaansa Pohjoismaiden lisäksi myös Baltiaan. Uudet markkinat ja kuluttajat tuovat mukanansa lukuisten mahdollisuuksien myötä myös uusia haasteita ja kilpailijoita, kertoo Per Monnberg Altiasta.

Etenkin viinien kannalta viime ajat ovat olleet haasteelliset: Altian osuus Pohjoismaiden viinimarkkinoista on tällä hetkellä n.12 % ja Baltian viinimarkkinoista 2 %. Tavoitteena on kehittää viinien myyntiä kannattavasti ja yhtiö haluaa terävöittää erityisesti omia viinibrändejään.

-Viinien osalta koemme tarpeelliseksi rakentaa helposti lähestyttäviä ja tunnistettavia tuotemerkkejä. Kamppailussa kuluttajien huomiosta vastassa on satoja kansainvälisiä brändejä. Pärjätäkseen niiden joukossa tarvitaan edullisesti hinnoiteltuja, laadukkaita viinejä sekä ajanmukaisia ja uskottavia kaupallisia konsepteja, Monnberg jatkaa.

Tangon kansainvälinen näkemys ratkaisi

Menestyäkseen viiniliiketoiminnassaan uudessa markkinatilanteessa Altia tarvitsi yhteistyökumppanin, joka omaa vankkaa kokemusta brändien rakentamisesta myös kansainvälisellä tasolla. Yhteistyökumppaniksi valittiin designtoimisto Tango, jonka toimitusjohtaja Miisa Suvisaari on aikoinaan toiminut brändikonseptien kehittäjänä Lontoossa työskennellessään.

-Yhteistyö Tangon kanssa haastaa ja avustaa Altiaa siirtymään asiakaskeskeisempään suuntaan tuotekehityksen osalta. Tango on osoittanut omaavansa kansainvälistä kokemusta ja osaamista sekä viinien että muiden kulutushyödykkeiden konseptien rakentamisessa ja pakkaussuunnittelussa. Lisäksi Tangon tiimissä on ilahduttavasti vauhtia ja korkea motivaatiotaso, mikä epäilemättä tulee virittämään Altian suoritustasoa entistä korkeammalle, kiteyttää Monnberg Altiasta.

Yhteistyön ensiaskeleihin Tango lähtee innolla ja ryhtyy kehittämään Altian omia viinibrändikonsepteja pitkällä tähtäimellä. Tavoitteena on luoda tasokkaita merkkituotteita tyydyttämään kuluttajien tarpeita ja makumieltymyksiä.

-Tuttujen brändien kehittämisen lisäksi tavoitteenamme on luoda uusia brändikonsepteja, jotka toimivat kaikkialla Pohjoismaissa ja Baltiassa, ja joilla pystytään vastaamaan kiristyvään kansainväliseen kilpailuun. Tämä vaatii ennakoivaa oivalluskykyä siitä, minkälaisten tarpeiden päälle tuotteita kannattaa rakentaa. Aikomuksenamme onkin kehittää brändikonsepteja asiakkaiden tarpeista ja todellisista, universaaleista viinienkäyttötilanteista lähtien, tähdentää Miisa Suvisaari Tangosta.

Designtoimisto Tango

Vuonna 2004 perustettu designtoimisto Tango kuuluu TBWAPHS-mainostoimistoryhmään, joka on osa kansainvälistä TBWAketjua. Tango tuottaa kokonaisvaltaiseen brändikokemukseen yhtyviä designratkaisuja ja pyrkii designin avulla löytämään ratkaisuja yritysten liiketoiminnan kehittämiseen. Tangon toimitusjohtaja Miisa Suvisaarella on useamman vuoden kokemus työskentelystä Lontoossa kansainvälisessä designkonsulttiyrityksessä. Tangossa on 22 työntekijää ja sen asiakkaisiin kuuluu mm. Neste Oil, Ingman ja Kemira GrowHow. Yrityksen liikevaihto vuonna 2005 oli 2 milj. Eur.

Altia Corporation

Altia Corporation on kansainvälinen alkoholijuomatalo, joka valmistaa, tuo, vie ja markkinoi alkoholijuomia. Yhtiö edustaa kansainvälisiä merkkituotteita kaikkialta maailmasta ja monilla omilla tuotemerkeillä on pitkät perinteet. Kasvuhakuinen Altia Corporation toimii Pohjoismaissa ja Baltiassa. Tuotantolaitokset sijaitsevat Koskenkorvalla, Rajamäellä ja Tallinnan Tabasalussa. Liikevaihto on noin 430 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 950.