Vuonna 2005 katseluaika kasvoi edellisvuoteen verrattuna 2 minuuttia (1 %). Televisionkatselu kasvoi lähes kaikissa ikäryhmissä. Eniten katselu kasvoi nuorten 15-24-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa kasvua oli 6 minuuttia (6%) edellisvuoteen verrattuna. Kasvu kohdistui eniten Subtv:lle, mutta myös uusien musiikki-kanavien MTV Finlandin ja VoiceTV:n sekä ulkomaisten kanavien katselu kasvoi. Nuorten katselu kasvoi erityisesti syksyllä 2005, jolloin lisäystä edellisvuoteen tuli 20 prosenttia.

Koko väestön tasolla katsotuin kanava oli MTV3, jota katsottiin
keskimäärin 55 minuuttia päivässä. TV1:stä katsottiin vastaavasti 42 minuuttia päivässä, TV2:sta 32 minuuttia, Nelosta 19 minuuttia, Subtv:tä 7 minuuttia ja muita kanavia yhteensä 14 minuuttia päivässä. Yleisradion yhteenlaskettu katseluosuus oli 44,3% (TV1:n 24,5 %, TV2:n 19,1 %), MTV3:n katseluosuus oli 32,6 %, Nelosen 11,5 % ja Subtv:n 4,2 %. Kanavittain tarkasteltuna suurin katselun kasvu edelliseen vuoteen verrattuna oli Subtv:llä. Kanavan katselu kasvoi 3 minuutilla (65%).

Presidentin vastaanotto katselluin

Aiempien vuosien tapaan eniten katselua ja suurimmat katsojaluvut mitattiin itsenäisyyspäivänä. Itsenäisyyspäivän vastaanotto TV1:llä keräsi 2,3 miljoonaa katsojaa ja samassa yhteydessä esitetty TV-uutiset (TV1 klo 20.30) 1,6 miljoonaa katsojaa.

Muista uutislähetyksistä MTV3:n Seitsemän uutiset ja Kymmenen uutiset ylsivät katsotuimpien joukkoon. Vuonna 2005 Aasian tsunami kosketti suomalaisia ja näkyi myös television katselussa. Katsotuimpien ohjelmien listalle ylsi uudenvuodenpäivänä MTV3:lla esitetty Erikoislähetys Aasiasta.

Urheiluohjelmista katsotuimpia olivat MTV3:lla 6.1. esitetty Mäkihypyn maailmancup, jossa Janne Ahonen sinetöi mäkiviikon voiton sekä TV2:lla esitetty Yleisurheilun MM-lähetys, jossa jännitettiin Tero Pitkämäen onnistumista keihäänheiton finaalissa. Molempia lähetyksiä seurasi keskimäärin 1,4 miljoonaa suomalaista. Myös Hiihdon ja jääkiekonMM-lähetykset Ylen kanavilla ylsivät katsotuimpien ohjelmien listalle.

Kotimaisista sarjoista Salatut elämät ja TV1:n Tahdon asia olivat
katsotuimmat, viihdeohjelmista MTV3:n Idols. Nelosen katsotuin ohjelma vuonna 2005 oli 6.3. esitetty “Haluatko miljonääriksi?” jota seurasi 810 000 katsojaa. Big Brother-sarjan finaali puolestaan teki Subtv:n katsojaennätyksen 425 000 katsojalla.

Finnpanel Oy mittaa jatkuvalla paneelitutkimuksella suomalaisten
TV-katselua. 1000 talouden otokseen (n. 2200 henkilöä) on asennettu TV-mittarit talouden TV-vastaanotinten yhteyteen. TV-mittarit rekisteröivät automaattisesti katsotun kanavan sekä kellonajan. Tulokset raportoidaan päivittäin tilaajille.

Finnpanel Oy on TNS Gallupin ja A.C. Nielsenin Finland Oy:n puoliksi omistama tutkimusyritys, joka mittaa Suomessa television katselua sekä radion kuuntelua. Toimeksiantajina ovat Yleisradio Oy, MTV Oy, Oy Ruutunelonen Ab, RAB Finland Oy sekä Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto ry.