Yli kolmannes televisiokatsojista on tyytyväisiä YLEn pääkanavien tarjontaan marras-joulukuussa tehdyn YLE katsojatyytyväisyystutkimuksen mukaan. Vähintään melko tyytyväisiä YLE TV1:n ja YLE TV2:n tarjontaan oli noin 80 prosenttia vastaajista. Tyytyväisyys on lisääntynyt edellisestä vuodesta.

“Kanavatyytyväisyyden nousun taustalla voi yhtenä osatekijänä olla se, että YLE erottuu tarjonnaltaan kaupallisista kanavista, jotka keskittyvät entistä enemmän tiettyihin ohjelmatyyppeihin”, arvelee tutkija Juha Haaramo YLEn TV-toimialan Asiakkuusyksiköstä.

“Katsojat olivat näin tyytyväisiä edellisen kerran syksyllä 2001, jolloin tyytyväisyyteen vaikutti varmasti YLEn uutis- ja ajankohtaisohjelmat New Yorkin terrori-iskun jälkeen”, toteaa Haaramo.

Ohjelmaluokittain tarkasteltaessa tyytyväisyys oli niin ikään lisääntynyt. Perinteisesti vahvoja alueita ovat uutiset ja urheilu.

“Katsojat olivat erityisen tyytyväisiä myös kotimaisiin sarjoihin ja draamatarjontaan. Näistä on erikseen mainittava YLE TV1:n Tahdon asia ja Kotikatu sekä YLE TV2:n monipuolinen draamatarjonta. Myös asia- ja dokumenttiohjelmiin oltiin erityisen tyytyväisiä”, toteaa Haaramo.

YLE Katsojatyytyväisyystutkimus tehtiin viikoilla 45-49/2005. Tutkimukseen vastasi vajaa tuhat 15-74-vuotiasta henkilöä. Käyntihaastattelut teki Tilastokeskus.

_