Metrolla on tällä hetkellä julkisten liikennevälineiden ja
käsijakelijoiden lisäksi yli 2200 jakelupistettä Suomessa. Lehden saa mukaansa mm. oppilaitoksista, kauppakeskuksista, yrityksistä, ravintoloista ja kahviloista, liikenneterminaaleista sekä lentokentiltä.

Metro-lehdellä oli vuoden 2005 lopulla tutkimusten mukaan noin 340 000 lukijaa Suomessa. Lehden jakelu laajeni viime vuoden aikana voimakkaasti pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Espoon, Helsingin ja Vantaan lisäksi lehti ilmestyy tällä hetkellä Heinolassa, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa,Kaarinassa, Lahdessa, Naantalissa, Raisiossa, Riihimäellä, Salossa,
Tampereella ja Turussa.

Metro-lehti on maanantaista perjantaihin ilmestyvä, kaupunkilaisille suunnattu uutislehti, joka kertoo valtakunnalliset ja kansainväliset uutiset sekä merkittävimmät talouteen, kulttuuriin, urheiluun ja viihteeseen liittyvät uutiset. Lehti on poliittisesti riippumaton. Ensimmäinen Metro-lehti ilmestyi Suomessa syyskuussa 1999.

Lehteä julkaisee Oy Metro-lehti Ab, joka kuuluu kansainväliseen
viestintäkonserni Metro International S.A:han. Yhtiön operatiivinen
pääkonttori sijaitsee Lontoossa ja sen osakkeet on noteerattu Tukholman pörssissä. Metro ilmestyy lähes 90 suurkaupungissa 19 maassa 17 eri kielellä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Etelä-Amerikassa sekä Aasiassa tavoittaen päivittäin lähes 19 miljoonaa lukijaa. Metro on maailman kolmanneksi suurin ja Euroopan suurin sanomalehti.