Kustannusosakeyhtiö Otava organisoi uudelleen ulkomaisten
kustannusoikeuksien myyntitoiminnot. OTAVA GROUP AGENCY (OGA) myy Otavan kotimaisten kauno-, tieto- ja lastenkirjojen käännösoikeuksia eri puolille maailmaa. Kiinnostus suomalaista kirjallisuutta kohtaan on viime vuosina maailmalla kasvanut merkittävästi.

OGAn vetäjäksi ja kustannusoikeuksien myyntipäälliköksi on nimitetty fil.maist. Hanna Kjellberg, 40, joka siirtyy helmikuussa Otavan palvelukseen. Hän on aiemmin työskennellyt 10 vuoden ajan FILIssä, Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskuksessa. Kjellbergin rinnalla toisena kustannusoikeuksien myyntipäällikkönä jatkaa akat.siht. Eila Mellin, joka erikoistuu kaunokirjallisuuden myyntityöhön. OGAn toiminnoista vastaa kustannusjohtaja Leena Majander.

Kiinnostus suomalaista kirjallisuutta kohtaan on viime vuosina maailmalla kasvanut merkittävästi. Otavan kirjoista on vuosittain tehty kolmisenkymmentä käännössopimuksta mm. seuraavien kirjailijoiden teoksista: Pirjo Hassinen, Aino Havukainen ja Sami Toivonen, Virpi Hämeen-Anttila, Matti Yrjänä Joensuu, Mauri Kunnas, Reijo Mäki, Outi Pakkanen, Reidar Palmgren ja Petri Tamminen.