Viime vuonna pidätettiin 807 toimittajaa, 1308 joutui fyysisen väkivallan tai sen uhkauksen kohteeksi ja 1006 mediajulkaisua sensuroitiin.

Venäjällä surmattiin kaksi toimittajaa ja muissa entisissä neuvostovaltioissa viisi toimittajaa. Eurooppa ja Yhdysvallat ovat toimittajille turvallisia. Näissä maissa toimittajat ovat miltei koskemattomia.

Vankiloissa istui tammikuun ensimmäisenä päivänä 2006 kaikkiaan 123 toimittajaa 23 maassa. Lisäksi vangittuina on 70 nettijulkaisijaa.

Vangituista toimittajista 32 on Kiinassa. Tunnetuin toimittajavanki on Yu Dongyue, joka kärsii 18 vuoden tuomiota vuoden 1989 Tiananmenin aukion verilöylyn uutisoinnista. Hänet on tuomittu vastavallankumouksellisena. Järjestön ilmoituksen mukaan hän on tullut hulluksi kiduttamisen takia.

Toiseksi eniten vankilassa on toimittajia Kuubassa, 24. Etiopiassa toimittajia on vankina 17, Eritreassa 13 ja Burmassa viisi.