Suomen Internet liikenne on kaksinkertaistunut vuoden 2005 aikana, ja oli kiivaimmillaan päivittäin lähes 12 gigabittiä sekunnissa. Liikenne on mitattu Suomen IP yhdysliikennepisteen FICIX:n kytkimistä.

Vuonna 2004 operaattorit kokivat ennätyksellisen, lähes 300%
vuosikasvun. Päättyvälle vuodelle 2005 ennakoitu vastaava kasvu
jäi kuitenkin toteutumatta huolimatta voimakkaasta laajakaistaliittymien määrän lisääntymisestä.

Internet -liikenteen kasvun takana on laajakaistaliittymien suosion lisäksi myös keskimääräisen liittymänopeuden kasvu sekä verkossa vietetyn ajan piteneminen.

“Liikenteen kasvun seuraava katalysaattori voisi hyvinkin tulla palveluista vaikka edelleen laajakaista on myös liittymämäärissä kasvussa,” arvioi yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Mellin.

“Viihdepalvelut, kuten musiikin ja elokuvien laillinen siirto Internetissä, on kehittynyt huimasti nopeassa ajassa. Suomalaisilla on laitteet ja osaaminen palveluiden käyttöön
kohdallaan joten ennusmerkit kasvulle palveluiden kautta ovat
suotuisat,” Mellin jatkaa.

FICIX ry:n on myös valinnut uuden hallituksen vuodelle 2006. Puheenjohtajana jatkaa Jorma Mellin TDC Songilta ja muut hallituspaikat täyttävät edustajat Finnetiltä, Elisalta, Soneralta, ja Saunalahdelta.

FICIX ry on on harjoittanut IP-yhdysliikennetoimintaa vuodesta 1993 ja sen jäseniä ovat kaikki keskeiset suomessa liiketoimintaa harjoittavat tietoliikenneoperaattorit. Yhdistys ylläpitää myös kahta Internetin juurinimipalvelinta: i.root ja k.root.